Mangós-vaníliás avokádósmoothie – indítsd a napot egy tartalmas és nagyon finom reggelivel!

Olvasási idő kb. 1 perc

Konyhai rutinnal sem kell rendelkezned, hogy ezt a menő fogást összedobd, az egész néhány perc alatt megvan. A legjobb benne, hogy nem egy könnyű kis ital, amitől fél óra múlva megéhezel, hanem egy jó kis egészséges turmix, ami az avokádótól és a kesudiótól lesz igazán krémes és sűrű.

Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, és vitamintartalmának köszönhetően pedig kitűnő antioxidáns, ami mellett telítetlen zsírsavakban gazdag, B-, C-, E- és A-vitamint tartalmaz. A mangó is szuper egészséges:  B1-, B2-, E-vitaminban, foszforban és kalciumban, nátriumban, vasban és magnéziumban is gazdag. 

Mangó helyett banánnal is készítheted.
Mangó helyett banánnal is készítheted.jenifoto

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 darab avokádó
  • 1 kis marék sótlan kesudió
  • 2 evőkanál méz
  • 0.5 citrom leve
  • 1 darab érett mangó
  • 2 deci mandulatej
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsd meg a gyümölcsöket és felkockázva tedd egy turmixba vagy aprítógépbe az összes többi hozzávalóval együtt. Dolgozd el krémesre, és tálald hosszú poharakban lime-szeletekkel és apróra vágott mentával. 

Avokádókalauz kezdőknek és haladóknak

Hol és milyet vegyünk, hogyan pucoljuk meg, milyen íze van, és mihez kezdjünk vele? Minden az avokádóról.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Még egy isteni vacsoratipp hétköznapokra: csirke-mangó curry

Egy kis gyümölcs tökéletes a csirkehús mellett, a mangó sem kivétel. Adj hozzá egy kevés indiai fűszerkeveréket, és már mehet is a párolt rizs tetejére! Ha van otthon citromfű, abból is szórj a fogás tetejére egy nagy adagot!

2021. március23., 12:52

Ez a mangós pohárkrém tökéletes desszert, ha valami könnyűt és egyszerűt készítenél

A desszertektől nehéz teljes egészében megszabadulnunk, de arra azért van esély, hogy egy kicsit egészségesebben készítsd őket. Ezt a pohárkrémet kókusztejszínnel és friss mangóval dobtuk fel.

2021. január17., 06:04

Fehérbabos avokádósaláta friss kaporral és citrommal

Natúr sült húsok és grillezett sajtok mellett is nagyon finom ez a gyors saláta, aminek akkor sem lesz semmi baja, ha egy napot áll a hűtőben, úgyhogy a legjobb, ha egyből két adagot készítesz belőle.

2021. augusztus16., 12:24

Avokádó-garnéla tostadas – néhány csepp lime-mal lesz igazán finom

Ez a tortillalapokba töltött gyors fogás jó eséllyel a kedvenced lesz, ha te is annyira szereted az avokádót, amennyire mi. Mivel a „tostada” szó pirítottat jelent, a ropogós alap fontos része ennek a fogásnak, így a legjobb, ha a tortillalapokat felhasználás előtt a serpenyőben vagy a sütőben alaposan megpirítod.

2021. március31., 10:24

Mogyoróvajas avokádómuffin – több zöldséggel egészségesebb

A muffinokban jól működik az avokádó is, ha pedig mogyoróvajjal készíted, annak az íze dominálja majd a fogást. Nálunk egy kevés fahéj is került bele, a maradékot pedig lefagyasztottuk, így reggelente néhány perc után olyan, mintha frissen készült volna.

2021. március29., 12:52

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek