Így könnyű egészségesen élni: bruschettacsirke fűszeres cukkinitésztával

Még egy olyan olasz hangulatú fogás, ami tele van ízekkel, frissen reszelt parmezánnal, egy adag fokhagymás csirkével és friss cukkinivel. Minden szezonban klassz könnyű főétel, amit az egészségesen étkezők, a szénhidrátparások, a kalóriaszámlálók és azok is szeretnek, akik csak ennének valami nagyon izgalmasat.

Csirke helyett más húsokkal is készülhet, jól áll neki egy adag frissen sült fokhagymás-citromos hal és egy klassz mustáros steak is. Vega változatban vajjal grillezett, fahéjas padlizsánszeletekkel tálald. 

A fogás névadója, a bruschetta eredetileg pirított kenyérszeletet takar, amit legtöbbször fokhagymával dörzsölnek be, extraszűz olívaolajjal locsolnak meg, majd sóznak és borsoznak. Mi a kenyeret grillezett csirkeszeletekre cseréltük.

Már csak a paradicsomok hiányoznak róla.
Már csak a paradicsomok hiányoznak róla.rudisill

Hozzávalók

  • 1 közepes darab cukkini
  • 10 darab koktélparadicsom
  • 4 darab csirkecombfilé (csirkemellből is készítheted)
  • 4 gerezd lereszelt fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • só, bors, oregánó és majoránna
  • 1 nagy evőkanál balzsamecet
  • néhány levél összevágott friss bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Ha van a ceruzahegyezőkre emlékeztető cukkinivágód, akkor azzal vágd spagetti formájúra a zöldséget, ha nincs, akkor egy hámozó segítségével készíthetsz belőle hosszúkás szeleteket. 

Dobd 2 evőkanál forró vajba a fokhagymát, és néhány percig keverd benne cukkinit, majd ízesítsd borssal, oregánóval és majorannával az alapot. 

A csirkeszeleteket sózd és borsozd, olajozd meg kissé, tedd egy kontakgrillbe, vagy süsd meg kevés olajon a szeleteket. A paradicsomokat kockázd fel, adj hozzá sót, borsot, balzsamecetet és friss bazsalikomot, majd tálaláskor ezt halmozd a húsok tetejére. Friss zöldségekkel vagy reszelt sajttal dobhatod fel, a tésztát pedig néhány evőkanál pestóval teheted még izgalmasabbá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek