Csirke helyett más húsokkal is készülhet, jól áll neki egy adag frissen sült fokhagymás-citromos hal és egy klassz mustáros steak is. Vega változatban vajjal grillezett, fahéjas padlizsánszeletekkel tálald.
A fogás névadója, a bruschetta eredetileg pirított kenyérszeletet takar, amit legtöbbször fokhagymával dörzsölnek be, extraszűz olívaolajjal locsolnak meg, majd sóznak és borsoznak. Mi a kenyeret grillezett csirkeszeletekre cseréltük.
Hozzávalók
- 1 közepes darab cukkini
- 10 darab koktélparadicsom
- 4 darab csirkecombfilé (csirkemellből is készítheted)
- 4 gerezd lereszelt fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- só, bors, oregánó és majoránna
- 1 nagy evőkanál balzsamecet
- néhány levél összevágott friss bazsalikom
Elkészítés:
Ha van a ceruzahegyezőkre emlékeztető cukkinivágód, akkor azzal vágd spagetti formájúra a zöldséget, ha nincs, akkor egy hámozó segítségével készíthetsz belőle hosszúkás szeleteket.
Dobd 2 evőkanál forró vajba a fokhagymát, és néhány percig keverd benne cukkinit, majd ízesítsd borssal, oregánóval és majorannával az alapot.
A csirkeszeleteket sózd és borsozd, olajozd meg kissé, tedd egy kontakgrillbe, vagy süsd meg kevés olajon a szeleteket. A paradicsomokat kockázd fel, adj hozzá sót, borsot, balzsamecetet és friss bazsalikomot, majd tálaláskor ezt halmozd a húsok tetejére. Friss zöldségekkel vagy reszelt sajttal dobhatod fel, a tésztát pedig néhány evőkanál pestóval teheted még izgalmasabbá.