Na ez a saláta azért elég menő: tonhalsaláta bébispenóttal, körtével és málnaecetes dresszinggel

A tetején még akár egy kevéske parmezán vagy grana padano is elfér – óvatosabb változatban pedig fenyőmaggal szórd meg.

Ha a tonhalat nem olajos, hanem sós lében veszed, egy adag kalóriatartalma mindössze 54, vagyis átlagos felnőttként akár 37 darabot is megehetnél belőle a kalóriák fedezésére. Ez több szempontból is rossz ötlet lenne, de annyi biztos, hogy a tonhal alacsony kalóriatartalmú, szívbarát finomság, ami fehérjével is tele van. Ez a különleges saláta egy adag friss, édeskés körtétől és a spenóttól lesz nagyon izgalmas.

Főtt tojással teheted még tartalmasabbá.
Főtt tojással teheted még tartalmasabbá.DronG

Hozzávalók 2 személyre

Az öntethez

  • 1 tesákanál málnaecet
  • 1 kisebb csésze majonéz
  • 1 evőkanál méz
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál bazsalikom (apróra vágott)

A salátához

  • 2 nagyobb adag tonhalkonzerv (még jobb, ha frissen sült halat használsz)
  • 2 nagy bögre bébispenót
  • 1 kisebb darab vékonyan felszeletelt körte
  • 1 darab felkockázott avokádó
  • 2 evőkanál fenyőmag
  • 4 szelet rozskenyér
  • 4 darab főtt tojás
Recept idők

Elkészítés:

Öt perc alatt is összedobhatsz egy nagyon extra vacsorát. Rétegezd 2 tányérra a saláta hozzávalóit, kezdd a spenóttal, majd azt kövesse a körte, az avokádó, a hal és a fenyőmag. Kis tálakban kínáld mellé a krémesre kevert öntetet, és háromszögre vágva a pirított rozskenyérszeleteket és cikkekre vágva a tojást. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek