Na ez a saláta azért elég menő: tonhalsaláta bébispenóttal, körtével és málnaecetes dresszinggel

A tetején még akár egy kevéske parmezán vagy grana padano is elfér – óvatosabb változatban pedig fenyőmaggal szórd meg.

Ha a tonhalat nem olajos, hanem sós lében veszed, egy adag kalóriatartalma mindössze 54, vagyis átlagos felnőttként akár 37 darabot is megehetnél belőle a kalóriák fedezésére. Ez több szempontból is rossz ötlet lenne, de annyi biztos, hogy a tonhal alacsony kalóriatartalmú, szívbarát finomság, ami fehérjével is tele van. Ez a különleges saláta egy adag friss, édeskés körtétől és a spenóttól lesz nagyon izgalmas.

Főtt tojással teheted még tartalmasabbá.
Főtt tojással teheted még tartalmasabbá.DronG

Hozzávalók 2 személyre:

Az öntethez

  • 1 tesákanál málnaecet
  • 1 kisebb csésze majonéz
  • 1 evőkanál méz
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál bazsalikom (apróra vágott)

A salátához

  • 2 nagyobb adag tonhalkonzerv (még jobb, ha frissen sült halat használsz)
  • 2 nagy bögre bébispenót
  • 1 kisebb darab vékonyan felszeletelt körte
  • 1 darab felkockázott avokádó
  • 2 evőkanál fenyőmag
  • 4 szelet rozskenyér
  • 4 darab főtt tojás
Recept idők

Elkészítés:

Öt perc alatt is összedobhatsz egy nagyon extra vacsorát. Rétegezd 2 tányérra a saláta hozzávalóit, kezdd a spenóttal, majd azt kövesse a körte, az avokádó, a hal és a fenyőmag. Kis tálakban kínáld mellé a krémesre kevert öntetet, és háromszögre vágva a pirított rozskenyérszeleteket és cikkekre vágva a tojást. 

kapcsolódó Teszt: melyik a legfinomabb tonhalkonzerv?
Teszt: melyik a legfinomabb tonhalkonzerv?

Tartja még magát a műfaj királya, vagy az olcsóbb termékek képében legyőzőre talál? Tesztünkből megtudhatod!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gyors, őszi hangulatú céklasaláta

Fehér húsok és akár halak mellett is nagyon finom ez a saláta, aminek ráadásul a színe is gyönyörű lesz. Friss bazsalikommal a tetején még finomabb.

szeptember9., 12:52

Mexikói leves Desperado módra

Mi csípősen szeretjük a legjobban, rengeteg sajtos tortillacsipsszel és friss jalapenokarikákkal a közepén. És ezzel még nem ért véget a levesbetétek sora: az egész attól lesz a legizgalmasabb, hogy a forró leves közepébe egy nagy adag hideg tejföl és frissen felkockázott, lime-mal ízesített avokádó is kerül.

október18., 09:24

Langyos körtesaláta pancettával és gorgonzolával

Pancetta helyett akár bacont is használhatsz ebben a gazdag salátában, ami akkor a legfinomabb, ha egy-két marék frissen pirított dió is kerül a tetejére.

augusztus14., 10:44

Avokádós tonhalsaláta – önmagában és egy wrap belsejében is finom

Csupa egészséges kedvenc együtt: avokádó, tonhal és egy rakás zöldség. Mint ahogy bármelyik, igazán finom alapanyagokból készült ételt, ezt sem kell bonyolítanod és agyonfűszerezned, elég, ha az összes hozzávaló minőségére odafigyelsz.

október1., 10:44

Gyors ebéd: vargányás, húsos tészta tejszínesen

A legjobb akkor lesz, ha szánsz egy kis időt mellé egy házi tészta meggyúrására, de egy sütőtökös gnocchi mellett is remek. Ha pedig hétköznap dobnád össze, egy nagy adag olasz durumtészta sem szentségtörés ehhez a fogáshoz.

október17., 11:24

Heti tunkolós: tejszínes marharagu jó sok fűszerrel és olvadt sajttal

Pofonegyszerű és isteni ragu készült a boszorkánykonyhánkban, amit frissen kifőtt tészta tetején, tortillalapokba töltve, de még egy remek sloppy joe burgerben is bevethetsz. Ha marad belőle, kisebb, jól zárható zsacskókban vagy dobozokban akár le is fagyaszthatod, mert kiolvadás után sem lesz semmi baja. Ha pedig csak egy nagy kalácsszelettel tunkolod ki a tányérból, úgy is remek fogás lesz belőle.

október20., 09:24

Mustra