Lehet a panír is egészségesebb: zabkorpával rántott zöldségek

Az egészséges alapanyagok nagy része olyasmi, amit hiába is próbálna meg az ember leimádkozni a család torkán. Ilyenkor szuper például a zabkorpa, ami egy rakás süteményben és a panírban jól működik. Ha már muszáj kirántani a zöldségeket és a húst, kerüljön a panírba egy-egy adag hasznos rost a zsemlemorzsa mellé.

Nálunk zöldségek kerültek a panírba, de működik sajttal és akár húsokkal is. Ha szereted a csípőset, adj a panírhoz egy kis kanál Cayenne-borsot, ami a kapszaicin mellett A-, C-, E- és B6-vitamint tartalmaz, emellett káliumot, mangánt, rezet, vasat és erőteljes, antioxidáns hatású flavonoidokat is. Ha még különlegesebbé tennéd, füstöltpaprika-port adj a panírhoz.

Hagymát és zellert is ránthatsz.
Hagymát és zellert is ránthatsz.Fotó: nobtis

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej rózsáira szedett brokkoli
  • 1 fej rózsáira szedett karfiol
  • 3 darab tojás
  • 1 bögre zsemlemorzsa vagy pankomorzsa
  • 1 bögre liszt vagy zabpehelyliszt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 nagyobb darab felkarikázott cukkini
  • 1 nagyobb darab felkarikázott padlizsán
  • 0.5 bögre zabkorpa
  • a sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

Szedd rózsária a karfiolt és a brokkolit, majd főzd félpuhára őket sós vízben. A cukkinit és a padlizsánt sózd és borsod meg egy kicsit, és tedd félre. 

Panírozd be a zöldségeket a megszokott módon (zab)lisztbe, majd a tojásba, ezek után a zabkorpával elkevert morzsában forgasd meg őket. Forró, bő olajban süsd meg a zöldségeket néhány perc alatt. Ha megsültek, csípős, paradicsomos-ketchupos mázat is készíthetsz nekik szezámmaggal, de jól illik hozzá a juhtúróval, tejföllel és kaporral készült mártogatós is.

Ha pedig a zöldségeket variálnád, pródáld ki a karalábét tárkonyos bundában, a hagymaszeleteket vagy a sajttal töltött, rántott zellerkarikákat. 

A héten arra vállalkoztunk a Gasztróban, hogy egy kis változatosságot vigyünk a panírozott ételek világába. Mindenféle paníralapanyagot kipróbáltunk, a legjobbakat most itt közöljük.

Tovább »

Még több recept

Ezek a klassz lazacfasírtok hamburgerben és paradicsomos tészta mellett is tökéletesek

Kedvencünk egy adag házi tészta tetején, amihez paradicsomszószt készítünk, majd fekete olívával és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.

február28., 06:00

Gyors és egészséges vörösbabcurry – hússal és anélkül is sikere lesz

Még egy olyan fogás, amit ha kifejezetten egészségesen készítenél, akkor elhagyható belőle a hús, ha pedig épp csalónapot tartasz, egy-két kolbászkocka, bacon vagy a sovány szárnyashús is jól áll neki.

2020. január30., 10:40

Tojásos-sajtos csónakok – klassz hétvégi reggeli lesz belőle

Egy adag gyümölcssalátával vagy smoothie mellett szeretjük a legjobban ezt a klassz reggelit, amit mindig összedobunk, ha a rántotta és a tükörtojás már unalmas egy kicsit. Hétvégére tökéletes.

február28., 06:00

Görög lencseleves – kedvencünk mediterrán ruhában

Mi úgy vagyunk vele, hogy a levesekből bármikor jöhet egy-egy új változat. Ezt egy szelet pirított, vajas kaláccsal tálaltuk, és remek volt a sós-fűszeres falatok mellett az édeskés, kicsit ropogós kísérő.

február27., 06:00

Töltsd meg a paradicsomokat fűszeres kuszkusszal – köretként és vega fogásként is szeretni fogod

Gyors, mediterrán hangulatú, ami vegaként klasszul laktat, ha pedig húsevőknek tálalod, izgalmas köret lesz belőle. Egy adag oregánóval, olívával és friss kecskesajttal a legfinomabb.

február26., 06:04

Görög hangulat akár a tél közepén is: citromos mediterrán csirke

Fehérbabbal, kaporral és olívával készíts mellé egy gyors salátát, amihez csak só és néhány csepp lime kell, na és persze fél óra a hűtőben.

február27., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.