Te is rajongod a rakott karfiolt? Mutatjuk, hogyan készítsd el pulykahúsból!

Nem lesz ebben semmi nehézség, egy jó kis rakott fogás könnyű változatát készítjük el. Sertéshús helyett pulykát használunk, a számolatlan reszelt sajtot pedig a tálaláskor hozzáadott aromás parmezán helyettesíti. Ezzel a kalóriatartalma úgy a háromnegyedére csökkent, viszont még mindig nagyon finom.

Tíz deka darált sertéshúsban annak zsírtartalmától függően legalább 200-250 kalória van, míg a pulykáé csak 150 körüli – alsó comb esetén pedig úgy 130. Minden rakott ételek koronájában, vagyis nagyjából 15-20 deka sajtban, pedig legalább 600 kalória van – ezt mind megspórolod majd, ha ebben a változatban készíted el ezt a klasszikust. Mutatjuk az egyik legegyszerűbb receptet. 

Barna rizzsel még egészségesebb.
Barna rizzsel még egészségesebb.JamieRogers1

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 fej karfiol
  • 25 deka előgőzölt barna rizs
  • 50 deka darált pulykahús
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 4 evőkanál parmezán
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 fej felaprított vöröshagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Főzd meg a rizst és a rózsáira szedett karfiolt sós vízben. A forró olajra dobd a hagymakockákat, majd add hozzá a húst, sót és borsot, és süsd kifehéredésig. Ezek után elkezdheted rétegezni egy jénaiban a hozzávalókat. Keverd el a húst a rizzsel, majd jöhet a karfiol és a tejföl. 25 perc alatt süsd készre, majd langyosan tálald – ekkor add hozzá a parmezánt is.

Ha szívesen feldobnád valamivel, magyaros változatban ízesítsd a húst köménnyel, fokhagymával és pirospaprikával, de adhatsz hozzá olasz fűszereket, fokhagymát vagy tárkonyt is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek