Tíz deka darált sertéshúsban annak zsírtartalmától függően legalább 200-250 kalória van, míg a pulykáé csak 150 körüli – alsó comb esetén pedig úgy 130. Minden rakott ételek koronájában, vagyis nagyjából 15-20 deka sajtban, pedig legalább 600 kalória van – ezt mind megspórolod majd, ha ebben a változatban készíted el ezt a klasszikust. Mutatjuk az egyik legegyszerűbb receptet.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 fej karfiol
- 25 deka előgőzölt barna rizs
- 50 deka darált pulykahús
- 1 nagy pohár tejföl
- 4 evőkanál parmezán
- só és bors ízlés szerint
- 1 fej felaprított vöröshagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
Főzd meg a rizst és a rózsáira szedett karfiolt sós vízben. A forró olajra dobd a hagymakockákat, majd add hozzá a húst, sót és borsot, és süsd kifehéredésig. Ezek után elkezdheted rétegezni egy jénaiban a hozzávalókat. Keverd el a húst a rizzsel, majd jöhet a karfiol és a tejföl. 25 perc alatt süsd készre, majd langyosan tálald – ekkor add hozzá a parmezánt is.
Ha szívesen feldobnád valamivel, magyaros változatban ízesítsd a húst köménnyel, fokhagymával és pirospaprikával, de adhatsz hozzá olasz fűszereket, fokhagymát vagy tárkonyt is.