Ennél lightosabb sajtos fogás kevés van: paprikás hekk cheddarszósszal

Paprikás lisztbe forgatjuk a hekktörzseket, és forró olajban szép pirosra sütjük. Ezzel a munka nagy része el is készült.

Általában igaz, hogy ami „sajtos” és „szósz”, az jó eséllyel valami bűnös, zsíros és kalóriadús étel lesz, és bár ez a legtöbbször igaz, most mégis felejtsd el. Ennek a fogásnak az alapja egy-egy nagy szelet sovány hekk, aminek 10 dekájában csak 89 kalória van. Hát csak elfér már mellette egy kanálka cheddarszósz.

Ez még sajttal is könnyű étel.
Ez még sajttal is könnyű étel.JoeGough

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb szelet hekkfilé
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál édes pirospaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 0.5 mokkáskanál fokhagymapor
  • 10 deka reszelt cheddar
  • 2 deci tejszín
  • 0.5 citrom leve
  • 0.5 deci fehérbor
Recept idők

Készíts mellé egy nagy adag franciasalát csemeguborkával, almával és ezúttal majonéz helyett egy kis joghurtos öntettel, és és akár el is hagyhatod a sajtos szószt, ha az újévi fogadalmad nem engedi. Ha pedig igen, akkor egy adag frissen sült köményes-paprikás-parmezános édesburgonya vigyen a bűnbe – így már megéri. 

Elkészítés:

A hekktörzseket olvaszd szobahőmérsékletűre, és papírtörlővel törölgesd szárazra. Vagdosd be egy-másfél centinként, majd sózd, borsozd és citromozd be egy kicsit a szeleteket.

A lisztet rakd egy tányérba, keverd össze a fűszerpaprikával és a fokhagymával. A halat jól forgasd bele a paprikás keverékbe, majd tedd a felforrósított olajba, és süsd aranybarnára 8-10 perc alatt. Ha kész, szedd papírtörlőre, és itasd le róla a felesleges olajat.

A sajtszószhoz semmmi más dolgod nem lesz, csak a tejszínt forróra hevíteni, beleönteni a fehérbort és belszórni a reszelt sajtot. Ha a sajt elolvadt, ízesítsd sóval és fehér borssal, és már el is készültél. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek