Általában igaz, hogy ami „sajtos” és „szósz”, az jó eséllyel valami bűnös, zsíros és kalóriadús étel lesz, és bár ez a legtöbbször igaz, most mégis felejtsd el. Ennek a fogásnak az alapja egy-egy nagy szelet sovány hekk, aminek 10 dekájában csak 89 kalória van. Hát csak elfér már mellette egy kanálka cheddarszósz.
Hozzávalók 2 személyre
- 4 nagyobb szelet hekkfilé
- 4 evőkanál liszt
- 1 evőkanál édes pirospaprika
- só és bors ízlés szerint
- 0.5 mokkáskanál fokhagymapor
- 10 deka reszelt cheddar
- 2 deci tejszín
- 0.5 citrom leve
- 0.5 deci fehérbor
Készíts mellé egy nagy adag franciasalát csemeguborkával, almával és ezúttal majonéz helyett egy kis joghurtos öntettel, és és akár el is hagyhatod a sajtos szószt, ha az újévi fogadalmad nem engedi. Ha pedig igen, akkor egy adag frissen sült köményes-paprikás-parmezános édesburgonya vigyen a bűnbe – így már megéri.
Elkészítés:
A hekktörzseket olvaszd szobahőmérsékletűre, és papírtörlővel törölgesd szárazra. Vagdosd be egy-másfél centinként, majd sózd, borsozd és citromozd be egy kicsit a szeleteket.
A lisztet rakd egy tányérba, keverd össze a fűszerpaprikával és a fokhagymával. A halat jól forgasd bele a paprikás keverékbe, majd tedd a felforrósított olajba, és süsd aranybarnára 8-10 perc alatt. Ha kész, szedd papírtörlőre, és itasd le róla a felesleges olajat.
A sajtszószhoz semmmi más dolgod nem lesz, csak a tejszínt forróra hevíteni, beleönteni a fehérbort és belszórni a reszelt sajtot. Ha a sajt elolvadt, ízesítsd sóval és fehér borssal, és már el is készültél.