Próbáltad már a cukkinitésztát? Így lesz belőle kalóriaszegény köret a bolognai mellett!

Azoknál az ételeknél nem működik a tészta zöldségre cserélése, ahol a feltét valami nagyon egyszerű fűszer vagy sajt, és alapvetően a jó kis házi tészta adja meg az egésznek az ízét. Ám ahol a szósz és a ragu markáns és izgalmas, ott tökéletes lesz az alig kalóriás cukkinitészta is.

A cukkinis változat nem lesz olyan, mint a frissen gyúrt tészta, de lesz helyette valami egészséges és semleges ízű kísérő, amit akár egy bolognai ragu mellett, akár pestóval és frissen reszelt, érett sajtokkal is kipróbálhatsz. A cukkiniből készült köret percek alatt elkészül, és segít abban, hogy ne kelljen lemondanod a kedvenc tésztaételeid ízéről. Tálald fűszeres halakkal, bolognai raguval, tejszínes gombaszósszal vagy más kedvenceddel. 

A tengeri herkentyűk is jól illenek hozzá.
A tengeri herkentyűk is jól illenek hozzá.sveta_zarzamora

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 1 közepes darab cukkini
  • 1 nagy evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha van cukkinispirálod, azzal faragd spagettiformájúra a zöldséget, ha pedig nincs, egy zöldséghámozóval szeleteld, majd vágd vékony csíkokra. Elrontani elég könnyű: ne sózd meg nagyon, ne főzd túl, mert mindegyik elrontja. Elég neki egy-két perc egy evőkanál forró olíva- vagy kókuszolajon, esetleg forró vízben, ha főzni szeretnéd. Utólag, még melegen add hozzá a borsot és a sót.

Isteni, egyszerű töltött cukkini húsmentesen – ezzel szereted meg a vega életmódot Isteni, egyszerű töltött cukkini húsmentesen – ezzel szereted meg a vega életmódot

Meglepően finom a végeredmény.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Cukkinis tészta

Ha a tészta egy részét cukkinitésztára cseréled, a fogás még mindig nagyon finom marad, de kalóriákból jóval kevesebb lesz majd a vacsorádban.

2021. június14., 12:52

Parmezános cukkinitócsni - egy nagy adag fokhagymás tejföllel a legfinomabb

Még talán kapható friss, hazai cukkini és ha hozzájutunk, ez a klassz tócsni mindig elkészül belőle. A legfontosabb, hogy ne kerüljön bele túl sok fűszer, ami elnyomná a frissen ráreszelt parmezán és jéghideg, fokhagymás tejföl ízét.

2021. október2., 10:44

Cukkininachos – egyik mexikói kedvencünk egészséges változatban

Ha szereted a húsos, sajtos, jó fűszeres nachost egy adag tejföllel és guacamoléval a tetején, próbáld ki ropogós cukkinikarikákkal is, amik remekül helyettesítik a tortillacsipszet.

2021. február27., 06:00

Diétás cukkinilasagne – kétféle sajttal dobtuk fel aktuális kedvencünket

Ha már a szénhidrátokat kihagytuk, és pulykahússal készítettük ezt a finomságot, akkor a sajtokból nem engedünk. Egy nagy adag olvadt mozzarellával és parmezánnal dobtuk fel ezt a fogást – utóbbi csak akkor került rá, amikor kivettük a sütőből. Ha van otthon friss bazsalikom, azzal is szórd meg a tetejét.

2021. május15., 10:24

Alig kalóriás, mégis különleges köret: cukkinitészta szarvasgombaolajjal

Ha már cukkinitésztával spórolsz a kalóriákon, ne mulaszd el feldobni valami különlegességgel: friss zöldfűszerekkel, szarvasgombaolajjal vagy aszalt paradicsommal. Így még mindig remek tésztaalternatíva, csak sokkal finomabb.

2021. február4., 06:28

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek