Így lesz a zöldséglevesből valami tartalmas: zellerkrémleves reszelt almával és pirított, paprikás dióval

Ha szereted a zellert, ebben az almás-diós változatban készítsd el minden alkalommal, amikor egy tartalmas, de könnyű fogásra vágysz. Ha pedig még tovább fokoznád az élvezeteket, egy kis kéksajtot morzsolj az elkészült leves tetejére.

Illik ehhez minden az almaszeletektől a parmezáncsipszig, és ha az új évben csak nagyon könnyű vacsorákat ennél, ez a húsmentes leves lehet majd az egyik kedvenced. Van ebben minden, aminek örül a szervezeted: zöldség, friss alma és pirított magvak dobják fel ezt az egyébként alig fél óra alatt összedobható fogást. 

Már csak egy kis dió és alma kell rá.
Már csak egy kis dió és alma kell rá.Fotó: Fascinadora

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 kisebb fej felkockázott zeller
  • 2 kisebb szál felkarikázott fehérrépa
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 csésze durvára tört dió
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 nagyobb alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 deci tejszín
  • 4 deci alaplé (leveskockával és vízzel is helyettesítheted)
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd 5 percig a zsiradékok keverékén a hagymát, majd dobd hozzá a zöldségeket. Ezek után jöhet az alaplé – ebben főjön meg a zeller és a fehérrépa. Ha megpuhultak, add hozzá a barna cukrot, pürésítsd botmixerrel, és végül mehet hozzá a tejszín is. 

Amikor már nem túl forró, ízesítsd sóval és borrsal. 

A tetejére pirítsd meg a diót, forgasd meg a paprikában, és tálalás előtt, nagy lyukú reszelőn adj hozzá egy adag friss, édeskés almát is. Jól fog állni a meleg zelleres levesnek a fűszeres dió és a hideg édeskés gyümölcs.

Bikiniszezon: krumpli helyett süssön zellert!
Bikiniszezon: krumpli helyett süssön zellert!

Ha ön is szereti a sült krumplit, de aggasztják a kalóriák, akkor ezt mindenképp ki kell próbálnia!

Tovább »

Még több recept

Ez a görög karácsonyi sütemény klasszul feldobja az ünnepi menüsort

Amikor a vendégek bejglire számítanak, lepd meg őket egy adag kourabiedesszel, vagy csak készítsd el egy téli hétvégén a családnak a görög hógolyókat.

november26., 06:16

A zeller és a szarvasgomba tökéletes ebben a karácsonyi levesben

Szarvasgombával vagy azzal ízesített olajjal is készülhet ez a remek leves, ami akkor a legfinomabb, ha a zeller és a szarvasgomba aromáját egy-egy adag ropogós almacsipsz kíséri.

november18., 06:04

A csokis pohárkrém még izgalmasabb lesz naranccsal és karamellás pop-cornnal

Ha te is imádsz egy-egy izgalmas lapot előhúzni akár ünnepekkor is, próbáld ki ezt a pop-cornos pohárkrémet. Nem lesz nehéz összedobni, egyedül arra érdemes figyelned, hogy a pattogatott kukorica frissen és melegen kerüljön a hideg, csokis krém tetejére.

november29., 06:04

Bolondos céklafőzelék zellerrel és kókusszal, tej-, tojás- és gluténmentes recept

Végre kapható a sok finom idényzöldség. Megmutatjuk, hogy a céklából kókusszal és egy kis zellerrel megbolondítva hogyan készíthetsz izgalmas, vitaminokban gazdag, színes, illatos főzeléket tej-, tojás- és gluténmentesen.

április27., 06:00

Ne csak a fára jusson a habcsókból – készíts belőle ünnepi pohárdesszertet!

A ropogós habcsók mellett a puha, savanykás gyümölcsök és a tejszín tökéletes végeredményt szül. Nálunk a bogyós gyümölcsök mellé mindig kerül egy kevés rózsabors és fekete bors is, most sem történt másként.

november28., 06:04

Tőkehal és salsa rossa – egészséges főételtipp az ünnepekre

Ha egy kis fahéj kerül a salsába, ennek a könnyű, nyári fogásnak izgalmas téli hangulata lesz. Ha a legtökéletesebb köretet keresed mellé, készítsd el csilis-parmezános édesburgonya-hasábokkal.

november29., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.