Így lesz a zöldséglevesből valami tartalmas: zellerkrémleves reszelt almával és pirított, paprikás dióval

Ha szereted a zellert, ebben az almás-diós változatban készítsd el minden alkalommal, amikor egy tartalmas, de könnyű fogásra vágysz. Ha pedig még tovább fokoznád az élvezeteket, egy kis kéksajtot morzsolj az elkészült leves tetejére.

Illik ehhez minden az almaszeletektől a parmezáncsipszig, és ha az új évben csak nagyon könnyű vacsorákat ennél, ez a húsmentes leves lehet majd az egyik kedvenced. Van ebben minden, aminek örül a szervezeted: zöldség, friss alma és pirított magvak dobják fel ezt az egyébként alig fél óra alatt összedobható fogást. 

Már csak egy kis dió és alma kell rá.
Már csak egy kis dió és alma kell rá.Fascinadora

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 kisebb fej felkockázott zeller
  • 2 kisebb szál felkarikázott fehérrépa
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 csésze durvára tört dió
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 nagyobb alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 deci tejszín
  • 4 deci alaplé (leveskockával és vízzel is helyettesítheted)
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd 5 percig a zsiradékok keverékén a hagymát, majd dobd hozzá a zöldségeket. Ezek után jöhet az alaplé – ebben főjön meg a zeller és a fehérrépa. Ha megpuhultak, add hozzá a barna cukrot, pürésítsd botmixerrel, és végül mehet hozzá a tejszín is. 

Amikor már nem túl forró, ízesítsd sóval és borrsal. 

A tetejére pirítsd meg a diót, forgasd meg a paprikában, és tálalás előtt, nagy lyukú reszelőn adj hozzá egy adag friss, édeskés almát is. Jól fog állni a meleg zelleres levesnek a fűszeres dió és a hideg édeskés gyümölcs.

Bikiniszezon: krumpli helyett süssön zellert! Bikiniszezon: krumpli helyett süssön zellert!

Ha ön is szereti a sült krumplit, de aggasztják a kalóriák, akkor ezt mindenképp ki kell próbálnia!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Olcsó, kiadós és isteni: tejszínes-tárkonyos burgonyaleves baconnel

Ha a magyaros változatot már próbáltad, itt az ideje annak, hogy ezt a francia hangulatút is összedobd!

2022. február9., 06:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és emmentálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

2022. február13., 06:24

Bolondos céklafőzelék zellerrel és kókusszal, tej-, tojás- és gluténmentes recept

Végre kapható a sok finom idényzöldség. Megmutatjuk, hogy a céklából kókusszal és egy kis zellerrel megbolondítva hogyan készíthetsz izgalmas, vitaminokban gazdag, színes, illatos főzeléket tej-, tojás- és gluténmentesen.

2020. április27., 06:00

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek