Így lesz a zöldséglevesből valami tartalmas: zellerkrémleves reszelt almával és pirított, paprikás dióval

Ha szereted a zellert, ebben az almás-diós változatban készítsd el minden alkalommal, amikor egy tartalmas, de könnyű fogásra vágysz. Ha pedig még tovább fokoznád az élvezeteket, egy kis kéksajtot morzsolj az elkészült leves tetejére.

Illik ehhez minden az almaszeletektől a parmezáncsipszig, és ha az új évben csak nagyon könnyű vacsorákat ennél, ez a húsmentes leves lehet majd az egyik kedvenced. Van ebben minden, aminek örül a szervezeted: zöldség, friss alma és pirított magvak dobják fel ezt az egyébként alig fél óra alatt összedobható fogást. 

Már csak egy kis dió és alma kell rá.
Már csak egy kis dió és alma kell rá.Fotó: Fascinadora

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 kisebb fej felkockázott zeller
  • 2 kisebb szál felkarikázott fehérrépa
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 csésze durvára tört dió
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 nagyobb alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 deci tejszín
  • 4 deci alaplé (leveskockával és vízzel is helyettesítheted)
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd 5 percig a zsiradékok keverékén a hagymát, majd dobd hozzá a zöldségeket. Ezek után jöhet az alaplé – ebben főjön meg a zeller és a fehérrépa. Ha megpuhultak, add hozzá a barna cukrot, pürésítsd botmixerrel, és végül mehet hozzá a tejszín is. 

Amikor már nem túl forró, ízesítsd sóval és borrsal. 

A tetejére pirítsd meg a diót, forgasd meg a paprikában, és tálalás előtt, nagy lyukú reszelőn adj hozzá egy adag friss, édeskés almát is. Jól fog állni a meleg zelleres levesnek a fűszeres dió és a hideg édeskés gyümölcs.

Bikiniszezon: krumpli helyett süssön zellert!
Bikiniszezon: krumpli helyett süssön zellert!

Ha ön is szereti a sült krumplit, de aggasztják a kalóriák, akkor ezt mindenképp ki kell próbálnia!

Tovább »

Még több recept

Fenséges fahéjas csiga muffinformában glutén- és cukormentesen

Brutálfinom fahéjas csiga muffinformában, gluténmentes, élesztőmentes, cukormentes verzióban.

február25., 12:00

Egy kis érdekesség a megszokott ízekben: egyszerű gombapaprikás kapros galuskával és juhtúrós tejföllel

Így lesz a gombapaprikásból egészen újszerű fogás. Készítsd most egy kevés erdei gombával, adj a tejfölhöz egy kis kanál juhtúrót, a nokedlihez pedig egy csokor friss kaprot, így még finomabb végeredményt kapsz.

február26., 11:20

Sajtos rudak – így készítheted el legegyszerűbben nagymama kedvenc vendégváróját

Szinte bármelyik kedvenc sajtod felhasználható ehhez a gyors, sós sütihez, ami mellett akár paprikát, színesbors-keveréket vagy parmezánt is adhatsz a tésztához.

február22., 12:01

Egyszerűen összedobható, mégis különleges: lazacccal és savanyú uborkás sajtkrémmel töltött burgonya

Egy nagy adag újhagymás tejföllel lesz igazán olyan ez a fogás, amit biztosan nem egyszer készítesz majd el. Egyszerű, ismerős és mégis különleges, ráadásul nem kell mellette szobroznod a konyhában. Amíg sül a krumpli, összekevered a tölteléket, és jó hidegen kanalazod a langyos burgonyák közepébe.

február23., 09:20

Amire mindig is vágytál: házi pizzás csiga gluténmentesen

Mi legyen kedvenc pizzafeltéteinkből, amikor nem szeretnénk pizzát enni? Mondjuk pizzás csiga. Bűnözésmentes (értsd: gluténmentes, tojásmentes, élesztőmentes) változatban akár vacsorára is.

február24., 12:04

Két hozzávalós egészséges kréker glutén- és tejmentesen

A glutén- és tejmentes kréker receptje olyan könnyű és gyors, mint amilyen rövid.

február24., 09:24

Mustra