Nagymamád sem készíti egyszerűbben: savanyú krumplileves tojással és kolbászkarikákkal

Egy jó kis gazdag leves nemcsak a könnyű főételek előtt remek, de a vacsorát is átalakíthatja egy viszonylag könnyű étkezéssé. Ha év elején jobban figyelsz a kalóriákra, próbálj ki egy-egy gazdag levest a nehéz főételek helyett, így simán jóllakhatsz egy finom és egyszerűen összedobható fogással.

Tojás, kolbász, főtt krumpli és egy kis savanykás leves az egész körül – ez tényleg egy olyan retró étel, amitől nem tudunk megválni. Ha egy valódi időutazó, nagymama konyháját idéző ebédet készítenél, dobj össze mellé egy adag töltött zsömlét tojásos, vaníliás túróval. 

Paprikásan is készülhet.
Paprikásan is készülhet.Fotó: martinturzak

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 deka burgonya
  • 2 darab babérlevél
  • 1 kis pohár tejföl
  • ízlés szerint só, köménymag és friss őrölt bors
  • 4 tojás
  • 15 deka kolbászkarika
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 1 nagy evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

Vágd kockákra a krumplit, és főzd meg legalább egy-másfél liter sós vízben a babérlevelekkel. Amikor már puha, mehet hozzá a kolbász, a fűszerek és az ecet is. Ha újra felforrt a víz, egyenként üsd bele a tojásokat.

Ha megfőttek, keverd el a lisztet a tejföllel, és legvégül ezzel habard be a levest. Ha szeretnéd magyarosabban, fűszerpaprikát vagy annak füstölt változatát is teheted a habarásba. Amikor már nem túl forró, kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd még ecettel és sóval. Friss petrezselyemmel a tetején és egy szelet kovászos kenyérrel az igazi. 

Vajon életben maradnánk, ha csak krumplit ehetnénk?

Még több recept

Magyarosan is készülhet frittata, ha néhány szelet kolbászt karikázol bele

Egzotikus hangulatban hallal és kaporral, magyaros változatban sült hagymával és kolbásszal készítsd ezt az egyszerű tojásételt.

május6., 06:00

Egyszerű süti nyári hétköznapokra: barackos-túrókrémes kocka

Nem kell hozzá sok összetevő és hatalmas koncentráció, mégis egy jó kis meglepetés lehet a munkahelyről, nyári táborból hazaérkező családtagoknak.

augusztus6., 06:04

Ünnepi hangulatban: Pavlova borsos-rumos gránátalmával és egy nagy adag tejszínhabbal

Ez a desszert annyira elegáns, hogy vendégváráskor és egy nyári bulin vagy szülinapon is megállja a helyét.

augusztus8., 08:11

Grillezett halloumis burger savanykás, mentás paradicsomraguval

Ettől minden vega szíve ellágyul. A nem vegák pedig csak simán megeszik.

augusztus6., 06:04

Mangós-ananászos Pavlova – friss mentával tálald!

Néhány érett déligyümölcs és a legegyszerűbb Pavlova is még izgalmasabb desszert lesz. Ha vendégek jönnek, mini adagokban is készítheted, így még egyszerűbben tálalható.

augusztus6., 06:04

Sárgadinnye-uborka-kecskesajt saláta – még egy ötlet klassz, nyári köretekre

Ha egyszerű főételt készítenél, néhány szelet hideg, konfiltált kacsa illik mellé a legjobban, vega változatban pedig fokhagymás csicseriborsóval gazdagítsd.

augusztus9., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.