Kolbászos-paprikás frittata – tökéletes hétvégi reggeli

Persze hogy magyaros hangulatban a legjobb a frittata, amihez nálunk őrölt kömény, egy kevés fokhagyma és aprított, kovásszal készült kenyér is kötelező. Medvehagymaszezonban azt sem érdemes kihagynod belőle.

Eredetileg sütőben, vaslábosban készül.
Eredetileg sütőben, vaslábosban készül.DronG

Hozzávalók 2 személyre:

  • 6 darab tojás enyhén felverve
  • 1 ek. olaj
  • 1 tk. vaj
  • 15 deka kolbász felkockázva
  • só, bors, őrölt kömény, fokhagymapor
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 2 szál újhagyma felkarikázva
Recept idők

Elkészítés:

A zsiradékokat melegítsd össze és add hozzá a hagymát és a kolbászt. Néhány perc után mehet hozzá a többi alapanyag, persze csak ha előtte alaposan eldolgoztad egymással mindegyiket. Fedő alatt, kis lángon néhány perc alatt elkészül. Ha van otthon parmezán és egy kevés füstölt paprika, azt se hagyd ki a tetejéről. 

kapcsolódó Pénteki süti: CCC, az amerikai csokidarabos keksz
Pénteki süti: CCC, az amerikai csokidarabos keksz

Eredeti nevén chocolate chip cookies, ezzel a recepttel bármelyik boltit leveri, egyszerű, sokkal olcsóbb, és rémesen addiktív.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Jöhet egy klassz mexikói recept? Édesburgonya nachos csípősen

Ha te is annyira szereted az édesburgonyát, amennyire mi, itt az ideje, hogy megismert ezt a remek, tunkolós fogást. Pakolj a tetejére mindent, amit szeretsz, hívd át a barátokat és ezzel kínáld meg őket a sajtos stangli helyett!

október17., 11:24

Ha valami különleges előételt vagy snacket készítenél, ezt a chorizotapast próbáld ki!

Ez a tapas klasszul kihasználja a chorizo füstös ízét. Csak egy kevés kenyérre, néhány szelet Manchego sajtra és egy pohár vörösborra van szükséged a tökéletes végeredményhez.

2020. november11., 06:04

Csípős, kolbászos tészta – friss zöldségekkel lesz az igazi

Ha már csalunk a kolbásszal és a tésztával, kerüljön mellé egy jó nagy csokor snidling, bazsalikom és friss, hámozott paradicsomok, amiket mi mindig egy kis balzsamecettel locsolunk meg, mielőtt a fogásokba kerülnének.

augusztus27., 10:24

Borsós-fetás frittata – egy kis tejszínnel és vajjal dobtuk fel

Nálunk zöldborsóval és újhagymával készül ez a remek fogás, amit édeskés, pirított kalácsszeletekkel tálalunk. Tökéletes hétvégi reggeli, de ebédre vagy vacsorára enni sem szentségtörés bevetni.

szeptember14., 10:24

Ha csak egy őszi desszertet próbálsz ki idén, az ez a tökös-sajtkrémes legyen az

Fura kombó, mégis isteni lesz a végeredmény. A már bekevert tésztát egy kisebb tepsiben, de akár muffinformákban is megsütheted, mindkét változatban remek lesz. A tetejére narancslikőrrel elkevert tejszínhab vagy fahéjjal ízesített mascarpone illik a legjobban.

október19., 11:24

Zero waste a konyhában: ez a frittata maradék sajtokkal és az újhagyma zöldjével készült

Ha épp maradt néhány zöldség is egy korábbi leves alapanyaiból, párold meg egy kicsit, és azokból is kockázz ebbe a remek fogásba. Szerintünk egy kevés vajjal és sokféle olvadt sajttal a legfinomabb.

április29., 10:44

Mustra