Hétköznapi #thuglife a konyhában: barna sörös-zelleres sajtkrémleves

A markáns barna sör remek aromát ad ennek az egyébként is finom sajtlevesnek, ami arra is tökéletes, hogy a hűtőben állomásozó sajtcsücskök és -darabkák mindegyike jó helyre kerüljön. Az angol hangulatért és a tökéletes színért azért egy adag érett cheddar-t ne hagyj ki belőle!

Eheted almaszeletekkel, pirítóssal vagy friss zöldségcsipsszel, az olvadt sajt mellé majdnem mindegy, mit kínálsz, nem fogja elrontani. Szuper egy jó kis tésztás vagy könnyű halas fogás előtt egy jó kis chardonnay-val vagy furminttal. 

Egy kis pirítós elég mellé.
Egy kis pirítós elég mellé.Fotó: fcafotodigital

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 bögre lereszelt vörös cheddar
  • 0.5 bögre reszelt grana padano
  • 2 deci tejszín
  • 2 deci barna sör
  • 4 deci alaplé
  • 1 fej felkockázott vöröshagyma
  • 1 teáskanál (füstölt) pirospaprika
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 kisebbb csésze zellerkockák
  • 1 nagy evőkanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd a vajon a hagymát 5 percen át, majd öntsd fel az alaplével és a sörrel, és add hozzá a zellert is. Adj nekik 15 percet, majd ha a zeller megpuhult, pürésítsd az egészet botmixerrel.

Ha ezzel megvagy, mehetnek bele a sajtok, a paprika, a barna cukor és a tejszín, majd ízesítsd még sóval és borssal, ha szükséges. Amikor ezek mind szépen összeolvadtak, már tálalhatod is a levest. Kínáld frissen pirított rozskenyérrel és snidlinggel a tetején. 

Ezek a sörök passzolnak legjobban az ünnepi ételekhez
Ezek a sörök passzolnak legjobban az ünnepi ételekhez

Vásárhelyi István sörgasztronómustól kértünk iránymutatást, miközben forralt sört, sörös fondüt és komlós kalácsot kóstoltunk.

Tovább »

Még több recept

Ezzel a mézes-mustáros-sörös páccal a vörös húsokat érdemes feldobnod

Egy kis citrom és zsálya teszi különlegessé ezt a pácot, de akkor sem tévedsz nagyot, ha színesbors-keverékkel szórod meg és tejszínes, erdei gombás szószt és friss, házi tagliatellét kínálsz mellé.

2020. május31., 06:00

Az Eton mess eperrel a legfinomabb, ha gyors, isteni desszertet keresel, ezzel próbálkozz!

Ha nem indítanád el a sütőt, nem kevernél tésztát egy süteményhez, dobd össze ezt a klasszikust, és ne hagyd ki belőle a puha, porcukros eperfalatokat. Ha különlegesebbre készítenéd, előtte egy kevés balzsamecetbe és eperszirupba pácold néhány órára.

április21., 12:52

Húsgolyók mellett is remek a spárga, már mutatjuk is, hogyan érdemes elkészítened!

Nem muszáj csak párolva, köretként fogyasztanod, ebben a húsos fogásban is remek helye van a spárgának. Ezzel a fogással ráadásul túl sok szénhidrátot sem viszel be a szervezetedbe.

április21., 10:24

Valami régi, valami új, valami kölcsön: fish and chips barna sörös mustárszósszal

Az ünnepek közeledtével összedobtuk a rántott hal felpimpelt változatát egy jó sűrű, fűszeres, barna sörös szósszal.

2019. november22., 11:24

Karfiolrizs pestóval és grillezett paradicsomokkal – egy nagy adag sajtot olvasztottunk a tetejére

Ha te is spórolnál a kalóriákkal, mégsem mondanál le a finom falatokról, ez a remek zöldséges fogás biztosan tetszeni fog. Ha éppen nem zavarnak a zsírosabb hozzávalók, egy nagy kanál tejfölt és egy adag reszelt sajtot is olvassz a tetejére.

április18., 12:52

Jöhet egy izgalmas leves? Füstöltsajt-krémleves friss gránátalmával

Mindenféle aszalt gyümölccsel finom lesz ez a sajtleves, amibe ha még több levesbetétet tennél, egy nagy adag paprikás-fokhagymás fűszerkeverékben megforgatott csicseriborsó lesz a tökéletes választás.

2020. március6., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.