6 koncert 2020-ban, amit nem éri meg kihagyni

Izgalmasnak ígérkezik a július: 15-én a Pearl Jam, 16-án a KISS, 24-én pedig az Aerosmith lép fel Budapesten.

Huszonöt év után végre Steven Tylerék is tiszteletüket teszik hazánkban. Meg még jó pár nagy előadó, akikre régóta várunk. Készítsd a naptárad, mert valószínűleg számodra is tartogat egy-két kihagyhatatlan koncertet az új év. 

Santana

Papp László Budapest Sportaréna, 2020. március 19.

Na jó, a tízszeres Grammy-díjas zenész már egy csomószor járt Magyarországon, legutolsó, Budapestet is érintő turnéja óta azonban csaknem 9 év telt el. Örülhetnek a magyar rajongók, mert Santana Miraculous 2020 elnevezésű világ körüli turnéja Európában indul, így már nem kell sokat várni egy újabb feledhetetlen utazásra az afro-latin-jazz-rock fúzió különleges világába. A turnéval a gitáros két nagy sikerű lemezének, a jövőre 50 éves Abraxasnak, valamint a 2000-ben kiadott Supernaturalnak az évfordulóját is ünnepli, de a régi nagy slágerek mellett a legújabb, Africa Speaks című lemezről is felcsendül majd néhány dal.

Pearl Jam

Papp László Budapest Sportaréna, 2020. július 15.

A seattle-i zenekar jövőre egy 13 állomásos turnén járja be Európát, és ezúttal Budapestet is útba ejtik. Eddie Vedderék 1996-ban látogattak el hozzánk először és utoljára, a 2000-ben bejelentett koncertjük ugyanis technikai okok miatt végül elmaradt. A majd’ 30 éve fennálló banda a „seattle-i négyes” tagjaként (Nirvana, Soundgarden, Alice in Chains, Pearl Jam) fontos szerepet játszott a grunge népszerűvé válásában, világszerte több mint 85 millió eladott album köthető a nevükhöz, és 2017-ben beiktatták őket a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is.

A július 15-ei koncerten a Pearl Jam előzenekara a garázspunk remek amerikai képviselője, a White Reaper lesz.

KISS 

Papp László Budapest Sportaréna, 2020. július 16.

Ha csak egy nagy koncertre fizetsz be jövőre, akkor az legyen a KISS show-ja – már csak azért is, mert ezen a turnén mond búcsút rajongóinak az ikonikus rockbanda. Hogy mire számíthatsz a bulin? Pirotechnikára, lézerekre, robbantgatásra biztosan.

Meg arra, hogy The Demon, Starchild, Space Ace és Catman vért és tüzet fognak okádni, rakétákat lőnek ki a hangszereikből, és a közönség felett repkednek, miközben 45 év zenei termésének legjobb dalait nyomják majd védjegyükké vált sminkjükben és jelmezeikben, természetesen nem kis hangerőn. Olyan klasszikussá vált számokról van szó, mint az I Was Made For Lovin’ You, a Love Gun, a Deuce vagy a Rock And Roll All Nite és még egy tucatnyi sláger a 24 arany- és platinalemez státuszt elért albumaikról.

A világhírű hard rock kvartett azt ígéri: „Ez lesz az utolsó ünnep azoknak, akik már láttak bennünket, és az utolsó lehetőség azoknak, akik még nem.”

Aerosmith

Puskás Aréna, 2020. július 24.

A jövőre 50. születésnapját ünneplő csapat legutóbb 1994-ben járt Magyarországon, akkor az MTK-stadionban léptek fel, előtte egy évvel pedig a Budapest Sportcsarnokban koncerteztek. Azóta eltelt jó pár év, de ez legfeljebb Steven Tyler hangján érződik; azt, hogy nyugdíjaskoruk ellenére mekkora lendülettel képesek még ma is elkápráztatni a közönséget a fiúk, ebben a beszámolóban ecseteltük.

Ugye, hogy ütős lesz az a július?

Az Aerosmith világszerte több mint 150 millió albumot adott el, a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagja, négyszeres Grammy-, nyolcszoros American Music-, hatszoros Billboard- és tizenkétszeres MTV Video Music-díjas. A banda nevéhez fűződik minden idők második legtöbb slágerlista-vezető rockdala (Love in an Elevator; What It Takes; The Other Side; Livin’ on the Edge; Cryin; Deuces Are Wild; Falling in Love (Is Hard on the Knees); Pink; Jaded), valamint a legtöbb aranylemez és multi-platinaalbum is az Egyesült Államokban. Az Aerosmith eddig tizenöt stúdióalbumot készített, a legutóbbi, Music from Another Dimension! címmel 2012-ben jelent meg.

Pixies

Budapest Park, 2020. szeptember 2. 

Nemcsak az Aréna, de sokak kedvenc bulihelyszíne, a Budapest Park is tartogat néhány meglepetést 2020-ra. 

Pixies. Valószínűleg kevesebbek számára cseng ismerősen ez a név, pedig az alternatív rockzenének egy olyan formációjáról van szó, amely nélkül a Nirvana vagy a Radiohead sem lett volna olyan, amilyen. A legtöbben mégis inkább a Harcosok klubja filmváltozatának fináléjából ismerhetik a bandát, mely több mint harminc évvel az alakulása után adja első magyarországi koncertjét.

A bostoni zenekar viszonylag csekély kereskedelmi sikert ért el hazájában, ugyanakkor az Egyesült Királyságban és Európa egyéb országaiban nagy népszerűségre tett szert. Hozzá kell tenni, a Pixies négy nagylemez után, 1993-ban feloszlott, majd több mint tíz év után, 2004-ben Francisék bejelentették a visszatérésüket. 

Az újjáalakulás óta a zenekar három nagylemezt adott ki, amelyek közül a legutóbbi, a Beneath the Eyrie idén szeptemberben jelent meg, Black Francis és társai ezzel érkeznek ősszel a Budapest Parkba.

Tash Sultana

Budapest Park, 2020. szeptember 7.

Ha már Budapest Park meg jó zenészek, hadd mutassak be egy fiatal ausztrál tehetséget: Tash Sultana néhány éve még leginkább a négy falnak és Melbourne utcáin a járókelőknek játszotta saját szerzeményeit, aztán a közösségi médiának hála egyik napról a másikra elismert zenész lett. Sultana hároméves korában fogott először gitárt a kezében, és azóta húsz különböző hangszeren tanult meg játszani. Zenéjében – ami bevallása szerint a legjobb gyógyír lelki problémáira – ugyanúgy megtalálható a lo-fi hangzás, mint az R&B beütés vagy a pszichedelikus gitárszólam. Szívesen kollaborál más zenészekkel – van közös dala például a Milky Chance-szel vagy Matt Corbyval –, most pedig karrierje során először teljes zenekarral vág neki európai turnéjának. Számomra a hónap egyik legjobb híre volt, hogy hamarosan élőben is láthatom, miket művel Sultana a színpadon. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra