Kalóriaszegényebb, mint az eredeti, de legalább ugyanolyan finom: gyors, csípős csirkegulyás

Csirkéből is elkészítheted ezt a tartalmas levest, így egy kicsit nyugodtabb szívvel kanalazhatod ebédre, mint a nehezebb, tartalmasabb változatát. Ha az új évben egészségesebben élnél, ez már egy klassz mikrolépés a cél felé.

Klassz kis ragulevest hoztunk, ami után már nem kell nehéz második, elég egy vagon palacsinta, és el van intézve a tökéletes hétvégi menü. Jó kis zöldséges fogás, ami jól fog esni a bántóan csirkétlen karácsonyi és szilveszteri fogások után. Csipetke nélkül jóval kevesebb kalória van benne, miközben az íze továbbra is gazdag, magyaros és jó zöldséges. Ha szereted a csípőset, egy kis kanál Cayenne-borssal dobd fel. 

Csipetke nélkül is tökéletes!
Csipetke nélkül is tökéletes!niolox

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 deka felkockázott csirkehús
  • 1 nagyobb szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 darab burgonya
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 nagy evőkanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál cayenne-bors
  • 1 negyed zellergumó
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Dinszteld meg az olajon a felkockázott hagymát, majd dobd rá a csirkehúst, és fehéredésig pirítsd. Ha ezzel megvagy, mehet rá a pirospaprika, só és bors, a fűszerek, majd öntsd fel vízzel, és add hozzá a paprikát és a paradicsomot egészben. 

A többi zöldséget kockázd fel. Először a zellert add hozzá, majd 10 perc múlva a többi zöldséget, és adj az egész levesnek még negyedórát kis lángon. Ha a hús megpuhult, kóstold meg újra, ízesítsd még sóval, ha szükséges, majd tálalás előtt add hozzá a felaprított petrezselymet is. 

Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem? Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?

Mennyire hihetünk a minőségmegőrzési időnek? És mit tegyünk, ha savanyú szagú a hús, vagy nyálkás a felülete?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Ezt a remek, vegán édesburgonya-levest kezdőként is könnyen összedobod

Ez a fogás remek pirított olajos magvakkal és egy kevés mazsolával a közepén, ha pedig nincs bajod a húsfélékkel, mozzarellagolyókkal és napon szárított sonkaszeletekkel dobd fel.

2021. szeptember17., 11:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Ezt a remek, húsos ragulevest dobd össze a hétvégén!

Citrommal és tárkonnyal ízesítettük ezt a remek ragulevest, amit ha még gazdagabbá tennél, egy kis házi csipetkét is főzz bele.

2021. október24., 07:32

Gyors karfiolleves füstölt sajttal: egyszerű recept vacsorára

Egyik kedvenc alapanyagunk a karfiol, a fülstölt sajtot pedig azért szeretjük, mert bármelyik unalmas forgásból azonnal abbahagyhatatlan lesz, ha egy adagot rászórunk. Legyen szó párolt zöldségről, frissen kifőtt tésztáról vagy grillezett csirkemellről, egy indokolatlan adag alpesi füstölt azonnal tízpontossá varázsolja.

2021. október16., 06:24

Egyszerű és elegáns fogás: szarvasgombás burgonyakrémleves

A krumplileves egészen addig egy remek menzás és hó végi recept, amíg nem kerül bele egy kevés szarvasgombaolaj és tejszín. Utána már az ünnepi asztalon is gond nélkül megállja a helyét.

2021. november17., 07:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek