Kalóriaszegényebb, mint az eredeti, de legalább ugyanolyan finom: gyors, csípős csirkegulyás

Csirkéből is elkészítheted ezt a tartalmas levest, így egy kicsit nyugodtabb szívvel kanalazhatod ebédre, mint a nehezebb, tartalmasabb változatát. Ha az új évben egészségesebben élnél, ez már egy klassz mikrolépés a cél felé.

Klassz kis ragulevest hoztunk, ami után már nem kell nehéz második, elég egy vagon palacsinta, és el van intézve a tökéletes hétvégi menü. Jó kis zöldséges fogás, ami jól fog esni a bántóan csirkétlen karácsonyi és szilveszteri fogások után. Csipetke nélkül jóval kevesebb kalória van benne, miközben az íze továbbra is gazdag, magyaros és jó zöldséges. Ha szereted a csípőset, egy kis kanál Cayenne-borssal dobd fel. 

Csipetke nélkül is tökéletes!
Csipetke nélkül is tökéletes!Fotó: niolox

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 deka felkockázott csirkehús
  • 1 nagyobb szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 darab burgonya
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 nagy evőkanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál cayenne-bors
  • 1 negyed zellergumó
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Dinszteld meg az olajon a felkockázott hagymát, majd dobd rá a csirkehúst, és fehéredésig pirítsd. Ha ezzel megvagy, mehet rá a pirospaprika, só és bors, a fűszerek, majd öntsd fel vízzel, és add hozzá a paprikát és a paradicsomot egészben. 

A többi zöldséget kockázd fel. Először a zellert add hozzá, majd 10 perc múlva a többi zöldséget, és adj az egész levesnek még negyedórát kis lángon. Ha a hús megpuhult, kóstold meg újra, ízesítsd még sóval, ha szükséges, majd tálalás előtt add hozzá a felaprított petrezselymet is. 

Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?
Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?

Mennyire hihetünk a minőségmegőrzési időnek? És mit tegyünk, ha savanyú szagú a hús, vagy nyálkás a felülete?

Tovább »

Még több recept

Gyömbéres-gránátalmás eperleves – néhány mentás rizsgombóccal lesz az igazi

Nem kell túlgondolnod, vagy külön bevásárolnod miatta – ha épp nincs gyömbér a közelben, egy kevés Cayenne-csilivel adj extra aromákat ennek a levesnek.

augusztus6., 06:04

Ezt az édesburgonya-levest mézes-paprikás dióval érdemes tálalnod

Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.

szeptember17., 06:04

Ropogós csokis süti – még egy változat a kedvencünkre

Ehhez a pofonegyszerű édességhez szükséged lesz egy adag csokis rizsszeletre, amit persze bármelyik hasonló kedvencedre lecserélhetsz, a végeredmény csak finomabb lesz akkor, ha testre szabod ezt a nagyon egyszerű (nem) sütit.

szeptember18., 06:04

Itt az ősz és vele ez az isteni füstös-gyömbéres tökleves

Ha egy nehezebb húsétel elé van szükséged egy könnyű levesre, kínáld ezt a változatot, ha pedig egy vacsorát váltanál ki vele, reszeld le a maradék sajtokat a hűtőből, tedd egy sütőlapra és készíts sajtcsipszet mellé.

szeptember18., 06:04

Könnyű és tavaszi: mentás póréhagymaleves grízgaluskával

Egy jó kis fűszeres báránysült vagy egy adag köfte és joghurtos padlizsánsaláta tökéletes egy-egy ilyen könnyű leves után. Naná, hogy mindet a grillen készítenénk.

június27., 06:04

Ez a hideg, kurkumás-mézes dinnyeleves egy nehezebb főétel előtt és után is tökéletes

Jól megy hozzá egy adag mentaszirupos mascarpone, de citrusokkal elkevert tejszínhabbal sem tévedhetsz nagyot.

augusztus5., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.