Kalóriaszegényebb, mint az eredeti, de legalább ugyanolyan finom: gyors, csípős csirkegulyás

Csirkéből is elkészítheted ezt a tartalmas levest, így egy kicsit nyugodtabb szívvel kanalazhatod ebédre, mint a nehezebb, tartalmasabb változatát. Ha az új évben egészségesebben élnél, ez már egy klassz mikrolépés a cél felé.

Klassz kis ragulevest hoztunk, ami után már nem kell nehéz második, elég egy vagon palacsinta, és el van intézve a tökéletes hétvégi menü. Jó kis zöldséges fogás, ami jól fog esni a bántóan csirkétlen karácsonyi és szilveszteri fogások után. Csipetke nélkül jóval kevesebb kalória van benne, miközben az íze továbbra is gazdag, magyaros és jó zöldséges. Ha szereted a csípőset, egy kis kanál Cayenne-borssal dobd fel. 

Csipetke nélkül is tökéletes!
Csipetke nélkül is tökéletes!niolox

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 deka felkockázott csirkehús
  • 1 nagyobb szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 darab burgonya
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 nagy evőkanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál cayenne-bors
  • 1 negyed zellergumó
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Dinszteld meg az olajon a felkockázott hagymát, majd dobd rá a csirkehúst, és fehéredésig pirítsd. Ha ezzel megvagy, mehet rá a pirospaprika, só és bors, a fűszerek, majd öntsd fel vízzel, és add hozzá a paprikát és a paradicsomot egészben. 

A többi zöldséget kockázd fel. Először a zellert add hozzá, majd 10 perc múlva a többi zöldséget, és adj az egész levesnek még negyedórát kis lángon. Ha a hús megpuhult, kóstold meg újra, ízesítsd még sóval, ha szükséges, majd tálalás előtt add hozzá a felaprított petrezselymet is. 

Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem? Meddig jó a csirkehús? És miből látszik, ha már nem?

Mennyire hihetünk a minőségmegőrzési időnek? És mit tegyünk, ha savanyú szagú a hús, vagy nyálkás a felülete?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Egyszerű és elegáns fogás: szarvasgombás burgonyakrémleves

A krumplileves egészen addig egy remek menzás és hó végi recept, amíg nem kerül bele egy kevés szarvasgombaolaj és tejszín. Utána már az ünnepi asztalon is gond nélkül megállja a helyét.

2021. november17., 07:04

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Gazdag leves hétvégére babbal, csülökkel és savanyú káposztával

Csak tedd fel ezt a levest, olvass el néhány izgalmas cikket félóra alatt, és már tálalhatod is.

2021. november13., 06:04

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek