Ezek a legszebb itthoni karácsonyi vásárok

Kerekedj fel, és látogass el a legszebb hazai karácsonyi vásárokba, és ha már ott jársz, nézz szét a környéken.

Nem kell egészen Bécsig menned, hogy a karácsonyra hangolódj, itthon is rengeteg adventi vásár vár. És ha már kocsiba pattansz, miért ne töltetnél egy egész napot vagy akár hétvégét vidéken? Négy olyan karácsonyi vásárt hoztunk el, ahová nem csak a forralt bor és a sült gesztenye miatt érdemes elzarándokolnod.

Miskolc és a mézeskalács-villamos

Miskolc adventi vásárán immár negyedik éve a jótékonyságé a főszerep. A Szeretet Sütigyár önkéntesei december 22-ig mézeskalácsot kínálnak adományért, amivel rászoruló családokat segítenek. Harmadik alkalommal szervezik meg a Szeretetdoboz akciót, amire gyerekeknek vagy felnőtteknek készült ajándékdobozokat várnak.

Az adventi időszak egyik legkülönlegesebb látnivalója az alkalomra feldíszített villamos, aminek minden évben megújul a látványvilága. Idén mézeskalácsjelmezbe öltözött, a belseje pedig egy mesebeli házikó hangulatát idézi búbos kemencéjével, gyereknagyságú mézeskalács emberkéivel és karácsonyi díszeivel. Egészen január 6-ig kipróbálhatod a Tiszai pályaudvar és a Felső-Majláth közötti vonalon.

Miután feltöltődtél az adventi hangulattal, barangold be a várost, és nézd meg a Diósgyőri várat. Látogasd meg a Pannon-tenger Múzeum dinoszauruszokról, őserdei növényekről és ásványokról szóló kiállítását. A környéken túrázhatsz a Bükki Nemzeti Parkban, átutazhatsz Lillafüredre, lazíthatsz a miskolctapolcai Barlangfürdőben, az estét pedig töltheted a történelmi Avas valamelyik borházában vagy pincéjében a belvárosban. 

Karácsonyi fények Győrben

A győri karácsonyi vásárban minden a fényekről szól. Az ünnepi kivilágításon túl a város készül fényfestéssel és homokanimációval a Széchenyi téren, a gyerekeket kisvasút várja, de lehet korcsolyázni és körhintázni is. A programok pedig egészen január 1-jéig tartanak.

Győr történelmi utcái is teljes napos programot jelenthetnek a vásározás után vagy előtt a városházával, az Esterházy-palotával, a Bazilikával és a Püspökvárral, ha pedig be szeretnéd látni az egész várost, ülj fel az óriáskerékre. Az Audi Hungária Látogatóközpontban az autógyártás rejtelmeibe pillanthatsz be, vagy felmelegedhetsz Győr gyógy-, termál- és élményfürdőjében.

Borok, karácsony, Eger

Egerben a Dobó tér, a Gárdonyi tér, a Végvári vitézek tere és a vár öltözik ünnepi fényekbe decemberben. Az adventi vásárban a forralt bor és a kürtőskalács garantált. A gyerekeket ingyenes jégpálya és a Jégpalota programjai várják.

A vásári forgatag után látogass el az egri várba, járd be Gárdonyi Géza egykori otthonát, zarándokolj el a Beatles Múzeumba, ismerd meg a naprendszerünk csodáit a Varázstoronyban, ha pedig édesszájú vagy, ejtsd útba a Marcipán Múzeumot. És ha testi-lelki feltöltődésre vágysz, irány az egerszalóki gyógyfürdő. A Szépasszonyvölgy pincészetei pedig ünnepi hangulatban várnak borkóstolókkal. 

Soproni vásározás

A soproni adventi vásár hatalmas karácsonyfával, Betlehemmel, embernagyságú adventi kalendáriummal, kézműves-kirakodóvásárral  és ingyenes ünnepi programokkal vár a Fő téren és a Várkerületben december 22-ig. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sopron/Ödenburg/Hungary (@sopron_town) által megosztott bejegyzés,

Ebben a már az őskorban is lakott városban egymást érik a történelmi emlékek. Nézz szét a Tűztoronyból, csodáld meg a 19. századi Városházát, Vármegyeházát, a Tábornok házat és a Storno házat, vagy látogasd meg a régészeti parkot, ahol az egykori Scarbantia tárul fel előtted. Barangold be a környéket is, és látogass el a fertődi Esterházy-kastélyba vagy a nagycenki Széchenyi-kastélyba. Jó időben pedig indulj téli túrára a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban.

Tankoljon Shell V-Powert egész éven át!

Készüljön velünk a télre! Válassza a teljesítményre és hatékonyságra* tervezett üzemanyagunkat, tankoljon Shell V-Powert egész éven át! A BMW M is a Shell V-Power Dieselt ajánlja.

*A tájékoztatás nem teljes körű. Részletek: shell.hu

h i r d e t é s

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek