Egy gyönyörű édesség az asztalon – vörös bársony torta fehér csokival és erdeigyümölcs-raguval

Egy kicsit feldobtuk a red velvet cake-et.

Igen, valóban arról van szó, hogy a vörös bársony torta egy kis kevert vajas tészta, mascarponekrémmel és némi színezékkel. Nincs benne bársony, sem sok munka vagy elegancia, csak a gyönyörű és finom végeredmény. Most egy kis vörösboros erdeigyümölcs-raguval dobtuk fel, a krémhez pedig egy kis olvasztott fehér csokit is adtunk, így még finomabb lett a vaníliás tészta mellett a finom, tejszínes és csak egy kicsit citromos töltelék. 

Egy kis mascarpone krémtől finom.
Egy kis mascarpone krémtől finom.Fotó: DebbiSmirnoff

Hozzávalók 8 személyre:

A tésztához:

  • 25 deka vaj
  • 30 deka porcukor
  • 3 darab tojás
  • 2.5 deci író vagy kefir
  • 10 mokkáskanál piros ételfesték
  • 1 mokkáskanál
  • 1 csapott evőkanál kakaópor
  • 1 nagy teáskanál sütőpor
  • 35 deka liszt
  • 1 evőkanál vaníliakivonat

A krémhez:

  • 40 deka mascarpone
  • 25 deka porcukor
  • 1 darab biocitrom héja és leve
  • 5 deci habtejszín
  • 0.5 mokkáskanál
  • 10 deka fehér csoki felolvasztva

A gyümölcsraguhoz:

  • 0.5 deci vörösbor
  • 50 deka erdeigyümölcs-keverék
  • 1 evőkanál bogyósgyümölcs-lekvár
  • 0.5 mokkáskanál
  • 1 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a puha vajat keverd habosra a porcukorral, folyamatos kevergetés mellett add hozzá a tojásokat, az írót, az ételfestéket, majd a kakaóporral, csipet sóval és sütőporral átszitált lisztet.

Két kisebb, úgy 18 centis tortaformát tölts meg a masszával, és a 160 Celsius-fokosra előmelegített sütőben süsd készre 40-45 perc alatt. Ha kihűlt, mindkettőt felezd el vízszintesen, és töltsd meg a 4 lapot a mascarponéból, a felvert tejszínből, csokiból, a citromléből, a citrom héjából, sóból és cukorból álló keverékkel. Úgy oszd szét a krémet, hogy az oldalára és a tetejére is jusson.

A raguhoz melegíts össze minden hozzávalót, és forrald legalább közepes lágon 8-10 percig. Ha kihűlt, tálald ezzel a süteményszeleteket. 

Még több recept

Gluténmentes túrós-sajtos minipogik

A világ legfinomabb sós aprósütije lesz belőle, gluténmentesen.

május25., 06:00

Maradt egy kis pulyka az ünnepekről? Az orosz hússaláta pulykasültből is finom!

Az egészből egy izgalmas, zöldséges vacsora lesz, amit egy-agy adag jó kis fűszeres majonéz fog össze.

2019. december24., 10:44

Házi Oreo fagyi: egy kevés mentasziruppal lesz még különlegesebb

Ha a menta nem a barátod, és valami egyszerűbbel tálalnád, egy-egy kanál eperszörp is tökéletesen megteszi. Ha nagyon fenszi eseményre készül, étcsokiszósszal és liofilizált gyümölcsdarabokkal díszítsd.

május24., 06:00

Red velvet sütinyalókák fehér csokival – ezt a gyerekek is szívesen segítenek majd összedobni

Íme a vörös bársony torta egyszerű, vendégváró változatban!

2019. december17., 10:42

A kurkumás rizsgombócok az édes és a sós krémleveseket is feldobják

A paradicsomtól a krémes körtelevesig jó helye lesz leveseidben ezeknek a gombócoknak, amik ráadásul vannak annyira tartalmasak, hogy kiváltsanak egy nyári vacsorát azokon a napokon, amikor inkább csak valami könnyűt ennél.

május24., 06:00

Rajtad nem fog ki a vegán karácsony – puha fahéjas csigák, narancsos cukormázzal

A vegánok nem csak répát esznek uborkával – ennek az életmódnak is megvannak a maga bűnös élvezetei. Már aki szerint bűnös, szerintünk inkább csak nagyon-nagyon finom.

2019. december18., 09:24

Mustra