Hozzávalók 2 személyre
- 40 deka halfilé (nálunk fogas, de készítheted bármilyen filéből)
- 1 üveg pesto (úgy 4-6 evőkanál, ha frissen készíted)
- 1 csomag leveles tészta
- a sütéshez olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só és fehérbors
- 1 tojás
Elkészítés:
Süsd a kissé besózott és borsozott halszeleteket néhány evőkanálnyi fokhagymás oldajban 3-3 percig, majd tedd félre. Amikor kihűltek, akkor kezdj a munkához, – a leveles tészta nem szereti a meleg tölteléket. Bontsd ki a hideg tésztát, kend meg ízlés szerinti pestóval, tedd a közepére a halat és csomagold be. A maradék tésztából karácsonyi sütikiszúrókkal akár mintákat és készíthetsz rá, de a klasszikus hal alakúra is formázhatod, akár adagonként is. Kend meg tojással, és úgy 20 percig süsd 170-180 fokos sütőben.
Aszalt paradicsommal és balzsamecettel készült paradicsomsalátával a legfinomabb. Nem is kell hozzá más, csak friss olasz fűszerek, olívaolaj és ha van otthon, akkor néhány szem olívabogyó.