Kezdőként is van remény egy menő ünnepi fogásra: pestóval sült fogasfilé tésztabundában

Egészben vagy adagonként is készülhet ez az egyszerű halétel, ami olyasvalaminek tűnik, amivel órákat dolgoztál, miközben csak a halszeleteket kented meg egy kis pestóval és burkoltad bele a leveles tésztába.

Egy kis paradicsomsaláta illik hozzá.
Egy kis paradicsomsaláta illik hozzá.jatrax

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka halfilé (nálunk fogas, de készítheted bármilyen filéből)
  • 1 üveg pesto (úgy 4-6 evőkanál, ha frissen készíted)
  • 1 csomag leveles tészta
  • a sütéshez olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só és fehérbors
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Süsd a kissé besózott és borsozott halszeleteket néhány evőkanálnyi fokhagymás oldajban 3-3 percig, majd tedd félre. Amikor kihűltek, akkor kezdj a munkához, – a leveles tészta nem szereti a meleg tölteléket. Bontsd ki a hideg tésztát, kend meg ízlés szerinti pestóval, tedd a közepére a halat és csomagold be. A maradék tésztából karácsonyi sütikiszúrókkal akár mintákat és készíthetsz rá, de a klasszikus hal alakúra is formázhatod, akár adagonként is. Kend meg tojással, és úgy 20 percig süsd 170-180 fokos sütőben. 

Aszalt paradicsommal és balzsamecettel készült paradicsomsalátával a legfinomabb. Nem is kell hozzá más, csak friss olasz fűszerek, olívaolaj és ha van otthon, akkor néhány szem olívabogyó. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek