Ha megadnád a módját: baconbe tekert szűzpecsenye vörösáfonyás gombaraguval és hercegnő burgonyával

Ha valami nagyon menő, szuperelegáns ételt készítenél az idei ünnepekre, ezzel a fogással kimaxolhatod a luxust.

Azért szeretjük, mert ha beesik egy vega vendég, ő is príma fogást kap a hercegnő burgonyával kínált gombaragunak köszönhetően. A többieknek pedig ott lesz az egész mellé a baconos szűzpecsenye is. Tartalmas, fűszeres és millió ízzel teli ebéd vagy vacsora lesz, nem is kell mögé semmilyen nehéz desszert, elég egy finom rumos zselé vagy egy könnyű, gyümölcsös pohárkrém.

Már csak a köret hiányzik.
Már csak a köret hiányzik.Kondor83

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz

  • 1 kiló sertésszűz
  • 20 szelet bacon
  • ízlés szerint paprika, fokhagymapor, só és bors
  • 3 evőkanál olaj

A burgonyához

  • 1 kiló burgonya
  • 0.5 deci tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • ízlés szerint só, bors és szerencsendió
  • 3 tojás

A gombához

  • 3 bögre erdeigomba-keverék, összevágva
  • olaj a sütéshez
  • 1 kisebb csésze aszalt vörösáfonya
  • só és bors
  • 2 deci tejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
Recept idők

Keverd el az olajat alaposan a fűszerekkel és kend be vele a húst. Tekerd be a szalonnaszeletekkel, majd mehet a sütőbe. Öntsd alá a fűszeres zsiradékot, süsd negyed órán át úgy 180 fokon, majd fordítsd rajta egyet és úgy is adj neki még maximum ugyanennyit. 

A gombákat dobd néhány kanál forró olajra, sózd és borsozd meg őket, majd 8-10 perc után mehet hozzá a tejszínnel elkevert keményítő is. Keverd meg néhányszor és ha besűrűsödött, add hozzá az áfonyát és sózd meg egy kicsit, ha még szükséges. 

A burgonyát főzd meg, majd csinálj belőle egy egyszerű kruplipürét a vajjal, a tejszínnel, sóval, szerecsendióval és borssal. Ehhez add a tojásokat, és ha elkészültél, habzsákból nyomj belőlük a sütőpapírra, majd süsd őket mérettől függően úgy negyedórán át.

Vargányás sertésszűz - elegáns, de egyszerű Vargányás sertésszűz - elegáns, de egyszerű

Ha valami finomat szeretnénk feltálalni, de nem szeretnénk rá vagyonokat költeni, sem órákig főzőcskézni.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Három kedvencünk együtt: bacon-pesto-haloumi falatkák

Ez a remek hármas garantáltan a kedvenced lesz.

2021. november29., 09:24

Baconnel és borsóval készül az egyik legfinomabb, langyos tavaszi saláta

A bacon és a zsenge, édeskés zöldborsó remek párosítás, nem is kell melléjük semmi más, csak vékonyan szeletelt Grana Padano sajt, egy kevés vaj és friss rukkola.

2021. április27., 12:52

Sült spárga baconös házi majonézzel – egy szelet pirítós elég mellé

Egy szuper snack, ami akár gyors vacsora vagy ebéd is lehet, ha éppen nincs kedved sokáig a konyhában szobrozni azért, hogy valami finomat készíts. Egy kevés citrommal, rózsaborssal és csilivel még pikánsabb lesz.

2021. április20., 10:44

Baconös-borsós penne

A bacon igazi dzsóker a konyhában, és amíg nem lesz fogásaink alapja, addig talán a háziorvos sem kap rohamot, ha megtudja, hogy hetente néhányszor eszünk belőle. Ebbe a fogásba nem kell belőle sok, és mellette ott lesz a borsó és a petrezselyem, amelyek viszont kifejezetten segítenek abban, hogy új kedvenc ételed egy kicsit egészségesebb legyen.

2021. június10., 10:52

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek