Fine dining otthon, 5 perc alatt: kapros-ricottás kaviárkrémmel töltött füstölt lazac

Irigyeid talán parasztvakításnak hívnák, de csak azért, mert nem nekik jutott eszükbe egy olyan menő előétel és vendégváró, ami ennyire ünnepi és ilyen egyszerűen elkészíthető.

Nem is kell hozzá más, csak egy adag füstölt lazac, ricotta és kapor, ám ha szereted a különleges ízeket. juhtúróval, füstöltpaprika-porral vagy érett sajtokkal is feldobhatod a krémet. Dúsíthatod snidlinggel, kaliforniai paprikával, főtt pasztinákkal vagy uborkával is. Mutatjuk az alapreceptet!

GettyImages-116211173
Fotó: ivanmateev

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 deka füstöltlazac-szeletek
  • 1 nagy pohár ricotta
  • 1 nagy teáskanál tejföl
  • 1 teáskanál kapor
  • 2 evőkanál lazackaviár
  • ízlés szerint só és fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

Nem lesz nehéz dolgod: keverd el a ricottát a tejföllel és a fűszerekkel, majd egy-egy kanállal tölts a lazaccsíkokba. Tekerd fel és állítsd fel a kis szeleteket, mehet rájuk egy kevés kaviár is. Tálald citromszeletekkel, barna kenyérrel vagy sós keksszel. Innentől kezdve tényleg nem lehet szitokszó a parasztvakítás. Ez a fogás úgy menő, elegáns és finom, hogy közben hagy ünnepelni és a fontos dolgokkal tölteni az időt.

Ha úgy érzed, helyezd el egyenként egy-egy hatalmas tányéron, szórd meg arannyal, ezüsttel és egyéb indokolatlanságokkal, adj neki egy flancos francia nevet (például: poisson et toutes sortes d'ingrédients étranges), így már kész is a home made fine dining. 

Hal elegánsan: narancsszószos sült lazac, kapros hercegnőburgonyával
Hal elegánsan: narancsszószos sült lazac, kapros hercegnőburgonyával

A narancsos lazac ismert fogás, ám nálunk krémes, fűszeres narancsszósszal készül majd, és a hercegnőburgonyát is feldobtuk egy kis kaporral, hogy még különlegesebb legyen.

Tovább »

Még több recept

Idén próbáld ki így a pulykát: fügével és barackkal töltött pulykaszeletek, baconbe tekerve

A pulykához nagyon jól illenek a gyümölcsök, és ha gesztenyével már kóstoltad, eljött az ideje a barackos-fügés változatnak is.

december4., 11:24

Sütiajándék, amiről később is eszébe jutsz: mandulás-fehér csokis muffin üvegben

A megajándékozottat megkíméled a piszkos munkától, és épp a süti legjobb részével ajándékozod meg: azzal, hogy ő készítheti el, ráadásul be is falhatja éppen akkor, amikor jólesik.

december9., 11:24

Egy menő meglepetés sajtimádóknak: fűszeres kecskesajt üvegben

Nálunk kecskesajt, nálad lehet camembert, juhsajt, gomolya és kéksajt, de akár mozzarella is.

december10., 12:00

Menő karácsonyi street food: ünnepi halburger kapribogyós remuládmártással

Testre szabható és nagyon finom, tökéletes a két ünnep közé, amikor már senkinek nincs kedve főzni.

december5., 10:52

Házi levendulás méz – az édesszájúak imádni fogják!

Mehet a teába, vajas kenyérre, sajttortára, és persze sajtok és egy pohár bor mellett is elfér egy-egy csepp, vagy egy különleges melange-ot is készíthetsz belőle.

december9., 09:24

Mindenki imádni fogja: Home made fűszerolajak

Salátákra, pizzaszószba, zöldségköretekhez és frissen főtt házi tészták tetejére is tökéletesek ezek az aromás ízesítők.

december11., 12:04

Mustra