Fine dining otthon, 5 perc alatt: kapros-ricottás kaviárkrémmel töltött füstölt lazac

Irigyeid talán parasztvakításnak hívnák, de csak azért, mert nem nekik jutott eszükbe egy olyan menő előétel és vendégváró, ami ennyire ünnepi és ilyen egyszerűen elkészíthető.

Nem is kell hozzá más, csak egy adag füstölt lazac, ricotta és kapor, ám ha szereted a különleges ízeket. juhtúróval, füstöltpaprika-porral vagy érett sajtokkal is feldobhatod a krémet. Dúsíthatod snidlinggel, kaliforniai paprikával, főtt pasztinákkal vagy uborkával is. Mutatjuk az alapreceptet!

GettyImages-116211173
ivanmateev

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 deka füstöltlazac-szeletek
  • 1 nagy pohár ricotta
  • 1 nagy teáskanál tejföl
  • 1 teáskanál kapor
  • 2 evőkanál lazackaviár
  • ízlés szerint só és fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

Nem lesz nehéz dolgod: keverd el a ricottát a tejföllel és a fűszerekkel, majd egy-egy kanállal tölts a lazaccsíkokba. Tekerd fel és állítsd fel a kis szeleteket, mehet rájuk egy kevés kaviár is. Tálald citromszeletekkel, barna kenyérrel vagy sós keksszel. Innentől kezdve tényleg nem lehet szitokszó a parasztvakítás. Ez a fogás úgy menő, elegáns és finom, hogy közben hagy ünnepelni és a fontos dolgokkal tölteni az időt.

Ha úgy érzed, helyezd el egyenként egy-egy hatalmas tányéron, szórd meg arannyal, ezüsttel és egyéb indokolatlanságokkal, adj neki egy flancos francia nevet (például: poisson et toutes sortes d'ingrédients étranges), így már kész is a home made fine dining. 

Hal elegánsan: narancsszószos sült lazac, kapros hercegnőburgonyával Hal elegánsan: narancsszószos sült lazac, kapros hercegnőburgonyával

A narancsos lazac ismert fogás, ám nálunk krémes, fűszeres narancsszósszal készül majd, és a hercegnőburgonyát is feldobtuk egy kis kaporral, hogy még különlegesebb legyen.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Kapribogyós lazac: könnyű és izgalmas mediterrán fogás

Grillezz mellé cukkinit, vágj apróra aszalt paradicsomokat, készíts egy könnyű, fűszeres öntetet olívaolajjal, és már meg is van a tökéletes köret a percek alatt elkészült vacsorád mellé.

2021. március6., 10:40

Szeder-füstölt lazac saláta mozzarellagolyókkal és édeskés öntettel lesz igazán különleges

Elsőre furcsán hangzik a kombináció, de csak addig, amíg nem teszel egy próbát vele. Remek könnyű fogás, amiben a sós hal ízét néhány darab édeskés-fanyar szeder egészíti ki.

2021. július25., 10:44

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Lazac vörös pestóval – ennél nem kell gyorsabb és elegánsabb fogás

A jó minőségű húsok ízét nem érdemes erős aromákkal elnyomni, néhány kivétel mégis akad: a pesto, a szarvasgomba és a parmezán azért elfér bármelyik mellett. Ha citromosan, fokhagymásan már ettél belőle eleget, próbáld ki ezt a paradicsomos változatot is.

2021. szeptember21., 12:52

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Citromos lazac vajban sült, zsályás gnocchival

Egy nagy halom gnocchi akár frissen is összedobható egy kis burgonyából és lisztből, de akár tökös és édesburgonyás változatban is kipróbálhatod az olasz hangulatú nudlikat. Paradicsomos szószban, de egyszerűen, vajban sütve is tökéletes. Már mutatjuk is, hogyan lesz belőle lazaccal egy remek, gyors, mediterrán hangulatú vacsora.

2021. szeptember20., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek