Fine dining otthon, 5 perc alatt: kapros-ricottás kaviárkrémmel töltött füstölt lazac

Irigyeid talán parasztvakításnak hívnák, de csak azért, mert nem nekik jutott eszükbe egy olyan menő előétel és vendégváró, ami ennyire ünnepi és ilyen egyszerűen elkészíthető.

Nem is kell hozzá más, csak egy adag füstölt lazac, ricotta és kapor, ám ha szereted a különleges ízeket. juhtúróval, füstöltpaprika-porral vagy érett sajtokkal is feldobhatod a krémet. Dúsíthatod snidlinggel, kaliforniai paprikával, főtt pasztinákkal vagy uborkával is. Mutatjuk az alapreceptet!

GettyImages-116211173
ivanmateev

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 deka füstöltlazac-szeletek
  • 1 nagy pohár ricotta
  • 1 nagy teáskanál tejföl
  • 1 teáskanál kapor
  • 2 evőkanál lazackaviár
  • ízlés szerint só és fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

Nem lesz nehéz dolgod: keverd el a ricottát a tejföllel és a fűszerekkel, majd egy-egy kanállal tölts a lazaccsíkokba. Tekerd fel és állítsd fel a kis szeleteket, mehet rájuk egy kevés kaviár is. Tálald citromszeletekkel, barna kenyérrel vagy sós keksszel. Innentől kezdve tényleg nem lehet szitokszó a parasztvakítás. Ez a fogás úgy menő, elegáns és finom, hogy közben hagy ünnepelni és a fontos dolgokkal tölteni az időt.

Ha úgy érzed, helyezd el egyenként egy-egy hatalmas tányéron, szórd meg arannyal, ezüsttel és egyéb indokolatlanságokkal, adj neki egy flancos francia nevet (például: poisson et toutes sortes d'ingrédients étranges), így már kész is a home made fine dining. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek