Nem is kell hozzá más, csak egy adag füstölt lazac, ricotta és kapor, ám ha szereted a különleges ízeket. juhtúróval, füstöltpaprika-porral vagy érett sajtokkal is feldobhatod a krémet. Dúsíthatod snidlinggel, kaliforniai paprikával, főtt pasztinákkal vagy uborkával is. Mutatjuk az alapreceptet!
Hozzávalók 4 személyre
- 20 deka füstöltlazac-szeletek
- 1 nagy pohár ricotta
- 1 nagy teáskanál tejföl
- 1 teáskanál kapor
- 2 evőkanál lazackaviár
- ízlés szerint só és fehér bors
Elkészítés:
Nem lesz nehéz dolgod: keverd el a ricottát a tejföllel és a fűszerekkel, majd egy-egy kanállal tölts a lazaccsíkokba. Tekerd fel és állítsd fel a kis szeleteket, mehet rájuk egy kevés kaviár is. Tálald citromszeletekkel, barna kenyérrel vagy sós keksszel. Innentől kezdve tényleg nem lehet szitokszó a parasztvakítás. Ez a fogás úgy menő, elegáns és finom, hogy közben hagy ünnepelni és a fontos dolgokkal tölteni az időt.
Ha úgy érzed, helyezd el egyenként egy-egy hatalmas tányéron, szórd meg arannyal, ezüsttel és egyéb indokolatlanságokkal, adj neki egy flancos francia nevet (például: poisson et toutes sortes d'ingrédients étranges), így már kész is a home made fine dining.