A paradicsomlekvár egy adag vajjal, balzsamecettel, fahéjjal és barna cukorral alaposan összefőzve a legfinomabb. Főzd össze a ragut a felkockázott, hámozott paradicsomokkal, és egyadagos változatban is elkészítheted.
Ha egy hagyományos, hússal és baconnel készült fogást ünnepivé varázsolnál, adj hozzá egy kevés gesztenyét és vörös áfonyát, ami akár a töltelékben, akár a mellé kínált köretben is megjelenhet. Egy egyszerű rukkolasalátát is remekül feldob ez a kombináció.
Szúrd fel egy villára a dinnyegolyókat és a sonkát, majd készíts neki egy zsályás-mézes mascarponeágyat, és te leszel a buli gasztrokirálya, aki ráadásul a legkevesebbet dolgozott a falatkákkal.
Szuper, ha van időd egy nagy adag friss halból a hagyományos módon készíteni halkocsonyát, ám mi most annak az expressz változatát mutatjuk meg.
Irigyeid talán parasztvakításnak hívnák, de csak azért, mert nem nekik jutott eszükbe egy olyan menő előétel és vendégváró, ami ennyire ünnepi és egyszerűen elkészíthető.
Mutatunk néhány ételt, amelynek viccesen hangzik a neve. Kitalálod, hogy melyik mire vonatkozik?
2 vármegye széllökések, 10 pedig havazás miatt érintett: a hó mennyisége jelentős lehet.