Klassz kis ünnepi előétel lehet ez a gesztenyés-vörös áfonyás tekercs

Ha egy hagyományos, hússal és baconnel készült fogást ünnepivé varázsolnál, adj hozzá egy kevés gesztenyét és vörös áfonyát, ami akár a töltelékben, akár a mellé kínált köretben is megjelenhet. Egy egyszerű rukkolasalátát is remekül feldob ez a kombináció.

Egy egyszerű salátával is finom.
Egy egyszerű salátával is finom.Fotó: Ziuk

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 darab alma meghámozva, apróra vágva
  • 1 kiló darált hús
  • 200 g főtt gesztenye
  • ízlés szerint só, bors, zsálya, kakukkfű
  • 1 darab tojás
  • 10 deka zsemlemorzsa
  • 175 g aszalt vörös áfonya
  • 24 szelet bacon
  • 1 ek. puha vaj
  • 200 g gesztenyemassza (cukrozatlan)
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén puhítsd meg a hagymát, add hozzá a darált húst és fűszerezd. Sorban puhítsd meg benne a többi hozzávalót (a baconszeleteken kívül), és dolgozd össze alaposan a keveréket. A tojást és a zsemlemorzsát csak akkor add hozzá, amikor már langyosra hűlt a keverék.  Egy hosszabb sütőformát bélelj ki a baconszeletekkel, töltsd meg a húsos keverékkel, majd hajtsd rá a szalonna lelógó végeit. Tedd forró sütőbe és 35 perc alatt süsd készre, majd langyosan borítsd ki a formából.

Dobd fel az ünnepi halat: pankomorzsában rántott ponty szerecsendiós burgonyagratinnel
Dobd fel az ünnepi halat: pankomorzsában rántott ponty szerecsendiós burgonyagratinnel

Mindjárt két változatot is mutatunk a tökéletes rántott halra attól függően, hogy tengeri vagy édesvízi halat választottál.

Tovább »

Még több recept

Maradékmentés okosan: készíts barackos csirkeragut a megmaradt aszalt gyümölcsökkel

Ha kezdő vagy a konyhában, akkor is menni fog ez a gyors csirkés fogás, amit egyszerű párolt rizzsel vagy forró vajban átforgatott, zsályás házi gyúrt tésztával érdemes tálalnod.

2020. december25., 06:28

Citromos-cukkinis tészta pecorinóval – gyors vacsoratipp, ami másnap is finom

Gyors, friss, egészséges és egy kicsit különleges finomság, ami akkor a legjobb, ha egy csokor snidlinget is aprítasz a tetejére. Ha nagyobb adagban készül, az sem baj, mert másnap akár hidegen is eheted, úgy is isteni.

április9., 12:52

Ebben van a maradék sajtok helye: gyors, sütőporos kenyér sajttal és fűszerekkel

Reggelire és a vacsora mellé is remek ez az egyszerű sütőporos kenyér, ami annyira talán nem puha és levegős, mint élesztővel és kovásszal készült társai, cserébe egy gyors keverés és egy rövid sütés után már szeletelheted is.

2020. december26., 06:04

Rakott krumpli medvehagymával és karfiollal – így még egészségesebb lett az egyik kedvencünk

Ha te is szereted a rakott krumplit, medvehagymával és egy kevés extra zöldséggel is érdemes megkóstolnod. Így nemcsak egészségesebb, de sokkal finomabb is lesz.

április8., 10:44

Burgonyasaláta új szinteken: napon szárított sonkával és paradicsommal is kóstold meg

Grillezett sajt mellett vagy egy fokhagymás csirkemellszelet alatt is tökéletes ez a saláta, amit mindenki szeretni fog, aki nem veti meg az olasz konyhát.

április10., 10:24

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.