Klassz kis ünnepi előétel lehet ez a gesztenyés-vörös áfonyás tekercs

Ha egy hagyományos, hússal és baconnel készült fogást ünnepivé varázsolnál, adj hozzá egy kevés gesztenyét és vörös áfonyát, ami akár a töltelékben, akár a mellé kínált köretben is megjelenhet. Egy egyszerű rukkolasalátát is remekül feldob ez a kombináció.

Egy egyszerű salátával is finom.
Egy egyszerű salátával is finom.Fotó: Ziuk

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 darab alma meghámozva, apróra vágva
  • 1 kiló darált hús
  • 200 g főtt gesztenye
  • ízlés szerint só, bors, zsálya, kakukkfű
  • 1 darab tojás
  • 10 deka zsemlemorzsa
  • 175 g aszalt vörös áfonya
  • 24 szelet bacon
  • 1 ek. puha vaj
  • 200 g gesztenyemassza (cukrozatlan)
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén puhítsd meg a hagymát, add hozzá a darált húst és fűszerezd. Sorban puhítsd meg benne a többi hozzávalót (a baconszeleteken kívül), és dolgozd össze alaposan a keveréket. A tojást és a zsemlemorzsát csak akkor add hozzá, amikor már langyosra hűlt a keverék.  Egy hosszabb sütőformát bélelj ki a baconszeletekkel, töltsd meg a húsos keverékkel, majd hajtsd rá a szalonna lelógó végeit. Tedd forró sütőbe és 35 perc alatt süsd készre, majd langyosan borítsd ki a formából.

Dobd fel az ünnepi halat: pankomorzsában rántott ponty szerecsendiós burgonyagratinnel
Dobd fel az ünnepi halat: pankomorzsában rántott ponty szerecsendiós burgonyagratinnel

Mindjárt két változatot is mutatunk a tökéletes rántott halra attól függően, hogy tengeri vagy édesvízi halat választottál.

Tovább »

Még több recept

Ennek az ünnepi diós sültnek minden vega vendég örülni fog

Már csak egy nagy adag gravy, vörösáfonya-szósz és egy finom vajas krumplipüré kell mellé, ha pedig még elegánsabbá tennéd, barackos ragut és narancshéjjal ízesített hercegnőburgonyát kínálj köretnek.

2020. december18., 06:08

Halloumival és nektarinnal is készíthetsz melegszendvicset, nem is akármilyet!

Az édes gyümölcs a sós, grillezett sajt mellett nagyon izgalmas végeredményt ad, hát még akkor, ha egy adag házi majonéz a szendvicsed alapja, a tetején pedig egy nagy marék friss rukkola is helyet kap.

január23., 06:04

Maradékmentés okosan: készíts barackos csirkeragut a megmaradt aszalt gyümölcsökkel

Ha kezdő vagy a konyhában, akkor is menni fog ez a gyors csirkés fogás, amit egyszerű párolt rizzsel vagy forró vajban átforgatott, zsályás házi gyúrt tésztával érdemes tálalnod.

2020. december25., 06:28

Ezek a halfasírtok tökéletesek akár karácsonyra is

Előételként, szendvicsbe, de édesburgonyacsipsszel és lilaburgonya-pürével akár különleges főételként is tálalhatod ezeket a pikk-pakk összedobható, egészséges falatokat. Snidlinges-szerecsendiós majonézt érdemes kínálnod mellé.

2020. december23., 06:04

Készíts klassz fasírtot a karácsonyi maradékokból!

Ha maradt egy kevés darált hús a töltött káposztából és egy kevés aszalt gyümölcs a sütemények alapanyagai közül, ezt a finomságot dobd össze!!

2020. december24., 06:24

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.