5 izgalmas köret, ha unod már a krumplit és a rizst

Ősszel és télen jobban szeretjük a meleg köreteket és a langyos salátákat – ezekből gyűjtöttünk össze néhányat ezen a héten. A mentás borsó vörös húsokkal, a grillezett ananász májjal, a sült sajtos kukorica pedig nagyjából mindennel finom.

A hasábburgonya és a rizs uralkodása nyilván nem lehet véletlen. Mindkettő viszonylag semleges ízű és laktat, így kiválóan illenek a legtöbb húshoz, raguhoz és akár a rántott zöldségekhez, sajtokhoz is. Most azonban néhány olyan köretet mutatunk, amik egy kicsit izgalmasabbá, különlegesebbé teszik még a legegyszerűbb húsételeket is úgy, hogy egyébként nagyon egyszerűen elkészíthetők. 

Mentás borsó kókusztejjel

Az édeskés borsónak nagyon jól áll a friss menta és a krémes kókusz, ami mellé nagyjából bármit kínálhatsz, az biztosan egzotikus fogás lesz. Finom csirkével, halakkal, vegáknak pedig sült fokhagymával és grillezett tofuval kínáld.

Grillezett ananász csilivel és mézzel

Ez az édes, csípős és kicsit savanykás ananász tökéletes köret a baconbe tekert csirkemájfalatok mellett, de príma vega fogás is lehet egy kis grillezett füstölt sajttal és sáfrányos rizzsel.

Kelkáposzta tejszínnel és vargányával

Az egyszerű főzelékből valami nagyon menő és finom köret lesz a párolt vargányával és a majorannával.

Sajttal sült kukorica

Mindjárt két tippet is adunk arra, hogyan lesz a kukoricából finom és izgalmas köret. Az egyik egy magyaros, kapros változat, a másik egy dél-amerikai verzió sajttal és sült kukoricával, csípősen.

Tojássaláta curryvel és újhagymával

Nem csak szendvicsben fogod szeretni a tojássalátát, ha zöldségekkel is felturbózod. Curryvel egy kicsit indiai hangulata lesz, egy szelet sült sonkával pedig nagyon tavaszi. 

Mustra