A hasábburgonya és a rizs uralkodása nyilván nem lehet véletlen. Mindkettő viszonylag semleges ízű és laktat, így kiválóan illenek a legtöbb húshoz, raguhoz és akár a rántott zöldségekhez, sajtokhoz is. Most azonban néhány olyan köretet mutatunk, amik egy kicsit izgalmasabbá, különlegesebbé teszik még a legegyszerűbb húsételeket is úgy, hogy egyébként nagyon egyszerűen elkészíthetők.
Mentás borsó kókusztejjel
Az édeskés borsónak nagyon jól áll a friss menta és a krémes kókusz, ami mellé nagyjából bármit kínálhatsz, az biztosan egzotikus fogás lesz. Finom csirkével, halakkal, vegáknak pedig sült fokhagymával és grillezett tofuval kínáld.
Grillezett ananász csilivel és mézzel
Ez az édes, csípős és kicsit savanykás ananász tökéletes köret a baconbe tekert csirkemájfalatok mellett, de príma vega fogás is lehet egy kis grillezett füstölt sajttal és sáfrányos rizzsel.
Kelkáposzta tejszínnel és vargányával
Az egyszerű főzelékből valami nagyon menő és finom köret lesz a párolt vargányával és a majorannával.
Sajttal sült kukorica
Mindjárt két tippet is adunk arra, hogyan lesz a kukoricából finom és izgalmas köret. Az egyik egy magyaros, kapros változat, a másik egy dél-amerikai verzió sajttal és sült kukoricával, csípősen.
Tojássaláta curryvel és újhagymával
Nem csak szendvicsben fogod szeretni a tojássalátát, ha zöldségekkel is felturbózod. Curryvel egy kicsit indiai hangulata lesz, egy szelet sült sonkával pedig nagyon tavaszi.