Főzz kínait otthon: 5 finom és egyszerű étel a távol-keleti ízek kedvelőinek

Ezen a héten olyan kínai hangulatú ételeket gyűjtöttünk össze, amiket egyrészt nagyon egyszerű elkészíteni, másrészt az alapanyagaikat is be tudjuk szerezni a szupermarketekben. Mindegyik tele van zöldségekkel, különleges fűszerekkel, némelyik még egy kevés gyümölccsel is.

A kínai gasztronómia az ország méretéből adódóan nem egységes: jellegzetességeit tekintve nyolc fő tájegységre oszlik, amiken belül több helyi változat is kialakult. A viszonylag kevés fűszert használó kantoni vonal mellett ott a kifejezetten fűszeres hunani és szecsuáni, vagy a fucsieni, a csiangszui, amik a tenger gyümölcseit használják előszeretettel. A csirkéért nem rajonganak, ellentétben a kacsával és a sertéssel, utóbbi fogyasztásában világrekorderek.

Hátszín zöldbabbal és szójaszószos páccal

A hús és zöldbab kombinációjának tálalására készíthetünk marharagut zöldbabbal, vagy egy adag jó tejfölös főzeléket néhány fasírttal. Akár ázsiai változatban is kipróbálhatod, most erre mutatunk egy egyszerű receptet!

Kacsamell mangóval

Ha véletlenül találsz az áruházban érett mangót, ezt a fogást mindenképpen készítsd el belőle. Bár itthon talán nem a leggyakoribb kombináció a hús édes gyümölcsökkel, de ettől még verhetetlenek együtt, főleg egy kis pikáns gyömbérrel.

Mézes-ánizsos kacsa

A csillagánizst már évezredek óta használják az ázsiai gasztronómiában, miközben nálunk, Európában csak az 1600-as évek környékén jelent meg. A kacsa nemcsak elképesztően különleges lesz a méztől és a csillagánizstól, hanem egészséges is. Mutatjuk, hogyan!

Chop suey csirkéből

Ezen a héten csirkés-tofus változatban készítettük el a kínaiak rizses húsát.

Citromos csirke 

Ebben a csirkében az a legjobb, hogy kezdő szakácsként is bevállalhatod. Az eredmény pedig egy friss és egzotikus főétel, ami egyszerű párolt rizzsel is finom.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek