Babpogácsás vega burger – egy kis BBQ-szósszal lesz az igazi

Ha a hagyományos hamburgerhúsokat szeretnéd helyettesíteni, a babpogácsa kiváló választás. Viszonylag semleges íze miatt sokféleképpen fűszerezhető, és nagyon jól illik hozzá az aromás cheddar és a barbecue-szósz.

Ma is megmentettél egy állatot.
Ma is megmentettél egy állatot.coldsnowstorm

Hozzávalók 2 személyre

  • 20 deka vörösbabkonzerv
  • 1 kisebb csésze zsemlemorzsa
  • 1 kis kanálnyi fokhagymapor
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál ketchup
  • ízlés szerint barbecue-szósz
  • 2 savanyú uborka felszeletelve
  • 2 evőkanál ropogós sülthagyma-kockák (nagyáruházakban kapható)
  • 2 szelet cheddar sajt
  • 2 hamburgerzsömle
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd el a babpogácsákat egy aprítógépben. Ehhez keverd össze a babot, a zsemlemorzsát, fokhagymaport, ketchupot, sót és borsot, illetve ha van otthon friss petrezselyem, abból is mehet bele. Süsd meg őket bő olajban néhány perc alatt. 

A zsömléket pirítsd meg a grillen, majd tölsd meg őket a vega fasírtokkal, a szósszal, a sajttal és a zöldségekkel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek