Vegánok, sziasztok! Csicseriborsós curry tökkel és kókusztejjel

A csicseriborsó jóval több, mint a hummusz unalmas, de amúgy jól variálható alapanyaga. Először is tökéletes összetevő salátákhoz, tartalmas hozzávalója lehet curryknek, fasírtoknak, de újabban vegán sütemények is készülnek vele.

A csicseriborsó nagyon egészséges: lassan szívódik fel, segít fenntartani a vércukorszintet, ami csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, illetve segíthet a cukorbetegség kezelésében is. Alacsony glikémiás indexe mellett hihetetlenül sokoldalú hozzávaló a konyhában. Mi most egy egzotikus, pikáns curryt mutatunk, amihez már csak egy adag főtt rizs kell, és kész a vegán vacsora.

Már csak egy adag rizs kell hozzá.
Már csak egy adag rizs kell hozzá.Rocky89

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 bögre sütőtök kis kockákra vágva
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csicseriborsó-konzerv
  • 3 gerezd fokhagyma összevágva
  • 1 vöröshagyma összevágva
  • 1 mokkáskanál fekete mustármag
  • 1 fél mokkáskanál gyömbér
  • 1 mokkáskanál currypor
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • 1 késhegynyi csilipehely
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 deci zöldségalaplé
  • 2 deci kókusztej
Recept idők

Elkészítés:

Az elkészítése tényleg nagyon egyszerű: melegítsd fel az olajat, majd dobd bele a hagymákat és a tököt. Ha megpirultak, mehet hozzá a csicseriborsó, a kókusztej, az alaplé és a fűszerek, majd só és bors ízlés szerint. Főzd, amíg a tökfalatok megpuhulnak. Tálald melegen rizzsel, Cayenne-borssal és lime-szeletekkel díszítve. Isteni, krémes és fűszeres vacsora, amiből nem hiányzik a hús. 

Ha mégis meggyőzhetetlen húsevőkkel élsz, süss mellé csikemellfalatokat vaj és olaj keverékén, és tálald a kókuszos curry mellé. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek