Izgalmas kombináció: csirke füstöltsajt-szósszal és aszalt szilvával

Ez a fogás akkor lesz a kedvenced, ha imádod együtt a különleges ízeket. Az aromás füstölt sajt tökéletes párja az édeskés aszalt szilvának.

A fehér és vörös húsok egyaránt gazdag proteinforrások, a rizs pedig főként foszfort, vasat és magnéziumot tartalmaz. És hogy mit jelent az A és B megjelölés a zacskókon? A rizs minőségére utal, ami attól függ, hogy mennyi benne az idegen anyag és a sérült, töredék szem. Az „A” rizsben legfeljebb 0,2 százalék idegen anyag és 10 százalék rizsszemtörmelék lehet, a „B” rizsben 0,3 százalék idegen anyag és 20 százalék törmelék a megengedett.

Bele is keverheted a szilvafalatokat.
Bele is keverheted a szilvafalatokat.Matt Lincoln

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 zacskó előgőzölt rizs
  • 20 deka csirkemell
  • 2 deci tejszín
  • 10 deka aszalt szilva
  • 20 deka füstölt sajt
  • ízlés szerint só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a rizst, közben melegítsd fel a tejszínt és add hozzá a lereszelt füstölt sajtot, majd keverd meg néhányszor, amíg elolvad. Ízesítsd a keveréket sóval és borssal.

Süsd meg a csíkokra vágott csirkefalatokat olaj és vaj keverékén, majd ha elkészültek, sózd és borsozd meg őket. Ezek után mehetnek a sajtos szószba. Kanalazd a keveréket a rizsre, szórd meg borssal és az apróra vágott aszalt szilvával.

Vega változatban is nagyon finom. Ha kihagyod a húst, szórj a tetejére pirítottmandula-szeleteket. 

 

Ezért kell megmosni és beáztatni főzés előtt a rizst Ezért kell megmosni és beáztatni főzés előtt a rizst

Válasz egy gyakran felmerülő kérdésre.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Fűszeres rizzsel töltött paprika – ezt dobd össze, ha izgalmas köretet keresel

Még egy olyan fogás, amihez nem kell külön főznünk a vega, diétázó családtagoknak és vendégeknek. Egy kevés sajtkrémmel megkent pirítóssal izgalmas és laktató fogás, amit naná, hogy húsok mellett is bevethetsz.

2021. március21., 10:24

Barnarizs-tabbouleh keménytojással – így még tartalmasabb lett egyik kedvenc salátánk

Kérdés, hogy hívhatjuk-e még ezt a salátát tabboulehnek, de végül is nem a neve a legfontosabb, hanem az, hogy a petrezselyemmel jól feltuningolt fogásba most egy kevés tojás is került, és ha még izgalmasabbá tennéd, a gránátalmát se hagyd ki belőle.

2021. április3., 12:52

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Ebédről maradt köret: így csináld a sült rizst!

Kedvenceink azok a zero waste fogások, amiknek „második felvonása” sem véleményes, éppenhogy ehető saláta vagy leves, hanem határozottan felveszi a harcot eredeti verziójával. Nálunk az ebédről maradt köretből készült vacsorára ez a remek rizs, ami nemcsak versenybe szállt köretként tálalt önmagával, de simán el is verte az ízek versenyében.

2021. október10., 15:24

Őszi barnarizses saláta almával és pirított dióval

Nálunk egy kis kéksajt is kerül bele, így lett tele igazán izgalmas, őszi aromákkal. Ha még tovább fokoznád az izgalmas ízeket, egy marék vörösszőlőt és néhány szelet fügét is adj hozzá.

2021. október2., 10:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek