Izgalmas kombináció: csirke füstöltsajt-szósszal és aszalt szilvával

Ez a fogás akkor lesz a kedvenced, ha imádod együtt a különleges ízeket. Az aromás füstölt sajt tökéletes párja az édeskés aszalt szilvának.

A fehér és vörös húsok egyaránt gazdag proteinforrások, a rizs pedig főként foszfort, vasat és magnéziumot tartalmaz. És hogy mit jelent az A és B megjelölés a zacskókon? A rizs minőségére utal, ami attól függ, hogy mennyi benne az idegen anyag és a sérült, töredék szem. Az „A” rizsben legfeljebb 0,2 százalék idegen anyag és 10 százalék rizsszemtörmelék lehet, a „B” rizsben 0,3 százalék idegen anyag és 20 százalék törmelék a megengedett.

Bele is keverheted a szilvafalatokat.
Bele is keverheted a szilvafalatokat.Matt Lincoln

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 zacskó előgőzölt rizs
  • 20 deka csirkemell
  • 2 deci tejszín
  • 10 deka aszalt szilva
  • 20 deka füstölt sajt
  • ízlés szerint só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a rizst, közben melegítsd fel a tejszínt és add hozzá a lereszelt füstölt sajtot, majd keverd meg néhányszor, amíg elolvad. Ízesítsd a keveréket sóval és borssal.

Süsd meg a csíkokra vágott csirkefalatokat olaj és vaj keverékén, majd ha elkészültek, sózd és borsozd meg őket. Ezek után mehetnek a sajtos szószba. Kanalazd a keveréket a rizsre, szórd meg borssal és az apróra vágott aszalt szilvával.

Vega változatban is nagyon finom. Ha kihagyod a húst, szórj a tetejére pirítottmandula-szeleteket. 

 

kapcsolódó Ezért kell megmosni és beáztatni főzés előtt a rizst
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ha már unod a csirke-rizs kombót, próbáld ki ezt a klassz csirkebiryanit!

Római tálban a legfinomabb ez a remek indiai fogás, ami még mindig csirke és rizs, csak éppen egy sokkal különlegesebb formában tálalva.

szeptember24., 10:24

Edd a rántott halat úgy, ahogy az angolok – fish and chips egyszerűen

Miért ne ehetenénk angolosan ezt a fogást, és ezúttal nem burgonyasalátával vagy franciasalátával tálalva?

december5., 16:12

A rizottó zöldborsóval is finom, mi pecorino sajttal és egy kevés tejszínnel dobtuk fel

Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.

május6., 12:52

Ez a pekándiós-juharszirupos édesburgonya a karácsonyi asztalon is tökéletes lesz

Szerecsendióval és fahéjjal, vagyis igazi ünnepi hangulatú fűszerekkel dobtuk fel ezt a köretet, amit akár hal, akár csirke, de még vörös húsok mellett is tálalhatsz.

december6., 07:32

Négysajtos lasagne: ez a legfinomabb változat

Tökéletes maradékmentésre és a hűtőben árválkodó sajtcsücskök okos felhasználására.

december3., 09:24

Heti kedvencünk: epres-mogyorókrémes palacsintatorta

Ha egy olyan receptet keresel, amit a legválogatósabb gyerekek és felnőttek is szeretnek, ezt az epres-mogyorókrémes palacsintatortát vesd be. Dupla adagban és minisütőben lesz igazán magas torta belőle.

december4., 06:20

Mustra