Amiért érdemes a szekrény mélyéről elővarázsolni a gofrisütőt: gofri tökkel és gyömbérrel

Tényleg nagyon remélem, hogy én vagyok az egyetlen, akinél a millió online vélemény alapján kiválasztott, ám csak néha használt gofrisütő a konyha sarkában kezdet lassú agóniába. Ha mégsem, akkor ez a recept segít majd mindannyiunknak.

A tökszezonban minden szomorú, használaton kívüli gofrisütő életre kelhet ezzel a különleges gofrival, ami isteni mézeskalács-aromával tölti be a konyhát. Nem is kell hozzá más, csak egy kevés jó minőségű étcsokoládé-forgács és egy nagyon kicsit édesített, házi tejszínhab.

Csak egy kis tejszínhab kell hozzá
Csak egy kis tejszínhab kell hozzáwmaster890

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 deka liszt
  • 15 deka porcukor
  • 4 tojás
  • 1 deci tej
  • 0.5 csomag sütőpor
  • ízlés szerint őrölt gyömbér
  • ízlés szerint vaníliakivonat
  • 1 csésze főtt sütőtök pürésítve
  • ízlés szerint
  • a tetejére felvert habtejszín
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 10 deka vaj
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd meg egy kicsit a vajat, majd keverd össze egy nagy tálban a száraz hozzávalókat, egy másikban pedig mindent, ami folyékony.

Ha a két adagot összedolgoztad, már sütheted is a gofrikat.

Ha szükséges, langyos sütőben tudod őket melegen tartani. Ha nagyon ropogósan szereted, tej helyett szódát használj, és kisebb fokozaton, tovább süsd a gofrit.

kapcsolódó Édes gofri, sós gofri - jó gofri!
Édes gofri, sós gofri - jó gofri!

Hogy reggelire, vacsorára, desszertként, vagy gyerekzsúr “attrakciójaként” prezentáljuk a gofrit, az részletkérdés, csak ne spóroljuk ki belőle az anyagot.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ehhez a levendulás gofrihoz már szinte kötelező a fehér csokis sajtkrém

A fehér csokis krémsajtot ki ne hagyd, és ha hedonista napot tartasz, fekete ribizliből készíts forró gyümölcsragut a tetejére.

2020. július12., 06:04

Ezek a csokis sütik nálunk egy kevés sütőtöktől lettek még egészségesebbek

Ha szereted a hagyományos chocolate chip cookie-t, ezt az egészséges verziót is imádni fogod. Tökéletes kirándulásokhoz, tízóraira, ahogy arra is, hogy a „másnapos” sült tökszeleteket megmentsd a kukába kerüléstől.

2020. október22., 06:04

Túrós gofri? Igen! Csokiöntettel és gyümölcsraguval is készítheted

Van új a nap alatt: ez a túrós gofri remek arra az esetre, ha egy kevés fehérjével turbóznád fel az egyik legklasszabb reggelit. Ha igazán nyári változatban készítenéd, sűrű citromos-vaníliás öntetet készíts hozzá!

2021. július17., 10:24

Elegáns reggeli: csokis gofri narancskrémmel, zabpehelylisztből

Egyszerű és isteni, vagyis benne van majdnem minden, amit egy reggeli fogástól elvárhatunk. Ha pedig egészséges cukoralternatívával és hozzánk hasonlóan zabpehelyliszttel készíted, akkor valóban még egészséges is lesz. Díszítsd hámozott naracsszeletekkel, így még a legszigorúbb egészségmániások is imádni fogják.

2021. október14., 09:20

Ez a Pavlova nálunk gyömbéres-citromos mascarponekrémmel és fehércsoki-öntettel készült

Ha megúsznád a gyümölcsök aprítását, egy klassz, nyári gyömbéres krémet kanalazz a ropogós sütemények közepére, majd egy nagy adag házi tejszín és fehércsoki-krém következzen.

2020. augusztus7., 06:04

Kezdőként is sikered lesz vele: pumpkin spice nemtiramisu

Ne csak télen gondolkodj a tökben és az ahhoz legjobban illő fűszerekben! Ez a narancsos-tökös finomság tavaszi desszertként is tökéletesen megállja a helyét.

2021. május1., 10:24

Mustra