Teremtsd meg a nyugalom oázisát a kertedben 4 lépésben

Tavasszal egyre szívesebben töltjük az időnket a négy falon kívül. Ilyenkor a kertünk valódi paradicsommá válhat, ahol kipihenhetjük a hétköznapok fáradalmait. Néhány apró változtatással elérheted, hogy a kikapcsolódás tökéletes helyszíne legyen.

Egy saját kert már önmagában a nyugalom szigete. Persze rengeteg olyan tényező szólhat bele a gondtalannak hitt, napsütéses szombat délutánba, amire nem is gondoltál. Az AO Life tippjeivel segítünk valóban zavartalanná és tökéletessé tenni a feltöltődést a szabad ég alatt.

1. Alakíts ki zónákat

Egy nagy kertben egyszerűen kialakíthatod a különböző időtöltéseket szolgáló zónákat, de akkor sem kell aggódnod, ha kisebb tér áll rendelkezésedre. Néhány kültéri szőnyeggel könnyen elválaszthatod egymástól a lazításra, sütögetésre vagy evésre kijelölt területeket, ráadásul egy kis színt is visznek a kertedbe.

Alakíts ki étkezőzónát a kertben, ahol a barátaiddal éjszakába nyúlóan sütögethettek és beszélgethettek
Alakíts ki étkezőzónát a kertben, ahol a barátaiddal éjszakába nyúlóan sütögethettek és beszélgethettek

Bizonyosodj meg róla, hogy az étkezőzónában minden családtag vagy vendég számára van elegendő ülőalkalmatosság, helyezz el egy napernyőt a melegebb napokra, és díszítsd növényekkel és lámpásokkal az asztalt.

A pihenőzóna természetesen a párnákkal telepakolt padoké és kényelmes napozóágyaké, amik mellé egy kis asztalt is elhelyezhetsz az üdítőknek. A gyereksarok pedig maga lehet a földi paradicsom a legapróbbak számára, ha trambulinnal, kis faházikóval és krétatáblával rendezed be.

2. Fényeket mindenhová

Tedd hangulatosabbá a kertet fényekkel
Tedd hangulatosabbá a kertet fényekkel

A nyár közeledtével egyre tovább élvezhetjük a kertünk békéjét. Néhány fényforrás segítségével pedig még hangulatosabbá teheted ezeket az estéket. Helyezz el kültéri lámpákat a kerti ösvény mentén, tegyél lámpásokat a földre és az asztalra. Gyertyákkal pedig akár a kellemetlenkedő szúnyogokat is távol tarthatod.

3. Törj magasra

Egy pergola alatt pihenőzónát rendezhetsz be
Egy pergola alatt pihenőzónát rendezhetsz be

A kertedről ne csak horizontálisan, vertikálisan is gondolkodj. Egy pergola alatt berendezheted a pihenősarkot, növényeket futtathatsz rá, lampionokkal díszítheted. Törj magasra fákkal és tujákkal, rejtsd el a kerted, hogy zavartalanul pihenhess benne. Az üres falak is csak arra várnak, hogy kreatívan használd ki őket: borítsd be színes virágokkal, vagy termessz fali kaspókban zöldségeket.

4. Mindent a kényelemért

Vidd az otthonod kényelmét a szabadba
Vidd az otthonod kényelmét a szabadba

A kertből már csak a lakásod kényelme hiányzik. De miért ne hozhatnád ki a szabadba, hogy tökéletes legyen a kint eltöltött idő? Tedd hívogatóbbá a teraszodat és a kerti bútoraidat nagy, puha párnákkal, és ne feledkezz meg a pokrócokról sem, amik jól jöhetnek, ha estefele lehűl a levegő. Kifejezetten kültérre tervezett párnákat is vásárolhatsz, amik ellenállóbbak a napsütéssel és a nedvességgel szemben. Azért, ha vihar közeleg, vidd őket fedett helyre.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek