Válogass kedvedre a finomságok közül!
Gyerekek kedvence
Az, hogy egy muffint nehéz elrontani, nem újdonság, de az, hogy egy egészen édibédi dekoráció is elronthatatlan legyen, már megérdemli a figyelmet. Piszke receptjében kókuszos-csokis muffinfészekben csücsülnek végtelenül cuki tojásmadarak. Utóbbiak, ha tényleg menthetetlenül kézügyetlenek vagyunk, szemek és csőr nélkül cuki tojások lehetnek, és így sem lesz kevésbé húsvéti a hangulat.
Likőrrel
A tojáslikőr szinte nem is alkohol, inkább nassolnivaló ez a madártejes ízű, apró kortyokban szürcsölgethető kontyalávaló, igaz? Nem.
Persze hogy alkohol, még ha a szelídebb fajtából való is, ez a recept így felnőtteknek készül. De attól még nagyon is lehet húsvétias és kedves a dekoráció! Az alap Ötvös Zsuzsanna receptjében is muffin (szóval nem kell sokat pepecselned a konyhában), dísznek pedig jöhet a tejszínes, tojáslikőrös krém. Hmmm…
Brownie-alapon
A brownie-t csaknem mindenki szereti, a csokis sütik rajongói pedig egyenesen odavannak ezért a finomságért. Piszke sütijénél külön pluszpont, hogy elkészíteni sem ördöngösség, saját tésztájával pedig még a legügyetlenebbek is klassz díszítést hozhatnak létre. Gyerekszem nem marad szárazon a földből épp kihúzott répák láttán!
Rafinált
Szeretnél viszonylag kevés befektetett munkával kifinomult cukrásznak tűnni? Ezzel a Piszke-féle, húsvéti köntösbe öltöztetett pavlovával megteheted. Roppanós külső, pikáns, citromos krém és bazsalikom, ráadásnak egy-két csokitojás? Miért is ne?
Formás
Imádom a különböző kekszeket, mert a néhány összetevős tésztát szinte a végtelenségig lehet variálni, emellett könnyen és gyorsan elkészülnek, sokáig eltarthatók, illetve nem utolsósorban mindfulness-tevékenységnek sem utolsó a szaggatásuk. És mitől lesz igazán húsvéti egy keksz? Katucié a könnyed, citromos-mákos íztől, és a nyuszi-, csibe- és tojásformáktól. Szerezz be ünnepi kiszúrókészletet, vagy dobd be a mosogatógépbe a gyerek nyuszis gyurmaszaggatóit, majd készítsd el ezeket a cuki kekszeket!
Réteges
Ismersz olyan embert, aki nem szereti a palacsintát? Túl sokat ne gondolkozz, mert jó eséllyel nem lesz ilyen az ismerőseid között. És mi lehet jobb, mint egy jó, házi lekváros palacsinta? Egy rakás ilyen egymásra halmozva, nem túl édes csokikrémmel borítva és tojástrüffelekkel díszítve. Ne törekedj tökéletességre, nyugodtan kend rusztikusan a csokit, ahogy a receptben is látod, mert attól lesz igazán szép!
Sós is legyen
Nem mindenki édesszájú, és még a legelvetemültebb cukorfüggők is besokallnak néha az édes ízektől. Kedveskedj a családnak és a vendégeknek sós alternatívával, csábítsd be őket a sósra édes – édesre sós ördögi körébe.Ennek a sonkás csigának a hozzávalóiért még a sarki boltba sem kell leugranod húsvét táján, vendégeid mégis be fognak csavarodni tőle.
Apropó, csavar
25 fok van kinn, és inkább nem álldogálnál a sütő mellett? Vendégeid nem mennyiségi, hanem minőségi fogyasztók? A kisebb méretű csokitojásban tálalt kávéhabot neked találták ki. Minimális előkészülettel csinos, és egy kiadós húsvéti ebéd után is befogadható desszerted lehet ennek a szuper receptnek az alapján.
Habkönnyen
Nem tudom, te hogy vagy vele, de szerintem egy fehér édesség egyszerűen nem hizlalhat úgy, mint egy csokoládészínű. Ugye, hogy így van? Vagy ha nincs is, nem jó azzal hitegetnünk magunkat, hogy ezek a vajfehér, likőrös, mandulás csodák olyan könnyedek, mint amilyen a küllemük? De bizony. Hát akkor miért is ne áltatnánk magunkat?
Klasszikus
Igen, a répatorta. Könnyű elkészíteni, egészségesnek füllenthetjük, csodásan szaftos és jól díszíthető.
Mi kell még? Kissé fanyar mascarponekrém a tetejére, ami csodásan harmonizál majd a torta édes ízével.
És te? Melyik sütit próbálod ki idén húsvétkor?