Ezek lesznek 2019 konyhatrendjei

Fontos a kényelem és a praktikum, de az esztétikumról sem feledkezünk meg idén, ha a konyhánkról van szó, és legnagyobb örömünkre az organikus elemek is egyre nagyobb teret kapnak.

Éppen költözöl? Vagy felújítod az otthonod? Az Elle Decor tanácsaival a konyhád megtervezésekor biztosan nem nyúlhatsz mellé. Az idei trendek olyan nagyszerű dolgoknak kedvezek, mint az élethosszig tartó fa, a természetet idéző organikus anyagok, a vidám színek vagy a vintage elemek.

1. Okos tárolás

A konyhában fontos, hogy mindennek meglegyen a maga helye. Idén a konyhatrendek tárolás tekintetében a praktikumra koncentrálnak, olyan okos megoldásokra, mint a mindent elnyelő fiókok és az okosan telepakolható polcok.

2. Nyitott polcok

Azonban nem szeretnénk mindent szekrényekbe rejteni. Egy másik, felívelő trend a felső konyhaszekrényeket nyitott fa-, fém- vagy üvegpolcokra cseréli. A szállodák ihlette elképzelés leszámol az utóbbi évek minimalizmusával, a bátrabb elképzeléseknek is teret ad.

3. Vintage hangulat

A modern dizájn mellett idén is megférnek a tradicionális elemek. Gondolkodhatunk kőből készült felületekben, bazaltcsempében, kézzel készült rattan bútorokban vagy vintage lámpatestekben.

4. Színes kárpitok

2019-ben véglegesen elbúcsúzunk a steril, tökéletesen fehér konyháktól. Akár egyetlen elemről vagy bútorról van szó, a színek megérkeznek ebbe a helyiségbe is. Jöhetnek a színes és mintás kárpitok.

5. És színes konyhaszekrény

Az igazán merészek egy színes konyhaszekrényt is bevállalhatnak. Divatba jön a kék és a szürke, ami jól passzol a réz és más fém kiegészítőkhöz.

6. Fa, fa, fa és fa

Egyre inkább vágyunk a természet közelségére, ami nem csak kirándulókedvünkben, az otthonunk berendezésében is megnyilvánul. A fa hívogató és megnyugtató környezetet teremthet, időtlen és sokoldalú anyag, használjuk bátran a konyhánkban.

7. Klasszikus és modern

2019 konyháiban keveredik a klasszikus és a modern stílus. Szeretnénk, ha az otthonunk szíve meleg és barátságos hely lenne, ahol megfér egymás mellett a modern felszereltség és az elegancia, a praktikum és az esztétikum.

8. Nyers anyagok

Idén visszatérünk a kezdetekhez, és természetes anyagokat használunk a konyhában, amik nemcsak hangulatosak, de a környezet védelmét is támogatják. Felejtsük el a szintetikus tárgyakat, és engedjük be az otthonunkba a fát, a követ vagy a jutát.

9. Digitális technológia

A digitális technológia segítségével egyre több új és praktikus megoldás érkezik a konyhánkba, amit a saját szükségleteinkre szabhatunk. A wifikompatibilis kávéfőző például még azelőtt elkészíti a reggeli cappuccinónkat, mielőtt kikelnénk az ágyból.

10. Fa- és bőrfogantyúk

A konyha részleteiben is az organikus anyagok dominálnak. Idén elbúcsúzunk a króm- és nikkelgomboktól és inkább melegebb hangulatú fa- és bőrfogantyúkat választunk helyettük.

Oszd meg másokkal is!
Mustra