Mit olvasunk ősszel? Ki tarol majd karácsonykor?

Paulo Coelho nyomában ott liheg A magyar helyesírás szabályai, és a gyerekek számos kedvence.

A Bookline ötvenes toplistájának több mint a fele új megjelenésű könyv lett, köszönhetően a lassan megérkező karácsonyi hajrának. Első helyen még mindig Coelho Hippije, második a nyár és most már az ősz slágere, a francia írónő Raphaelle Giordano regénye, harmadik lett a hálózatkutatóként világhírűvé vált Barabási Albert-László új kötete.

Top 3

Paulo Coelho új, életrajzi források alapján megírt regényében, a Hippiben a 60-as, 70-es évek hippikorszakába repíti vissza olvasóit. A lázadó generáció jellegzetes figuráival egészen Ázsia szívébe utazhatunk.

Raphaelle Giordanótól A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van című regénye megjelenése óta a sikerlista élén áll. A könyv főhőse a harmincnyolc éves Camille, aki egy különleges kreatív módszer, a rutinológia segítségével indul neki elfelejtett álmai megvalósításának.

A világhírű hálózatkutató, Barabási Albert-László új könyvében, A képletben a siker egyetemes titkának nyomába ered, gyakorlati példákon át elemezve, miként lehetünk egyaránt elismertek a magánéletben és a munka világában. A képlet a nyomtatott könyvek között harmadik, az e-könyvek között az első lett októberben, illetve az Amazon.com a hónap legjobb könyvének választotta.

ganxta
Fotó: Erdélyi Gábor

Ugyan a sikeres könyvek között mindig megtaláljuk gyerekeink kedvenceit, most Bartos Erikát, Bosnyák Viktóriát és Molnár Ferenc klasszikusát a sikerlista élére repítették az olvasók. Bartos Erika a Pest szívében a főváros világhírű látványosságait és rejtett titkait mutatja be. Bosnyák Viktória A sirály a király? című humoros történetéből nemcsak azt tudhatják meg a legkisebbek, hogy miként lesz az erdőben valakiből király, de azt is, hogy mik a magyar helyesírás legalapvetőbb szabályai. Molnár Ferenc klasszikusát, A Pál utcai fiúkat nem kell bemutatni. Molnár Ferenc hűségről, árulásról és erőszakkal szembeni helytállásról szóló klasszikusa, mely most a tizenötödik helyen végzett, 111 évvel a megjelenése után nemhogy nem vesztett eredeti pompájából, de az idővel talán még aktuálisabbá és időszerűbbé vált – nem csak a fiatal olvasók körében.

Hely Szerző Cím
1. Paulo Coelho Hippi
2. Raphaelle Giordano A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van
3. Barabási Albert-László A képlet
4. Bartos Erika Pest szíve
5. Yuval Noah Harari Sapiens
6. Magyar Tudományos Akadémia A magyar helyesírás szabályai
7. Kim John Payne Melegszívű fegyelmezés
8. Yuval Noah Harari Homo Deus
9.  444 444 jó hely Budapesten
10. Bosnyák Viktória A sirály a király?

És hogy miért érdemes egyáltalán olvasni? Hát, többek között ezért

Mustra