Sportautót bérelt Dubajban, 12 millió forintnyi bírságot száguldozott össze

Néhány óra alatt 12 millió forintnyi büntetést szedett össze gyorshajtásért egy autót bérlő brit turista.

A brit turista egy Lamborghini Huracánt nézett ki magának az attrakcióhoz, amely során a város egyik legforgalmasabb útja mentén elhelyezett ÖSSZES traffipaxot sikerült kiakasztani. Ehhez kevesebb mint négy órára volt egyébként szüksége a Travel Weekly szerint a száguldozó britnek. Az egyelőre nem egyértelmű, kinek kell majd kiköhögnie a 12 milliós bírságot.

Az útlevelét a kereskedőnél hagyta

Csak kikölcsönözte egyébként a turista a Lambót, az útlevelét pedig a kereskedőnél hagyta, egyelőre nem tudta tehát elhagyni az országot. A kölcsönző tulajdonosa persze tudja, hogy nem tarthatja örökké magánál az útlevelet, ugyanakkor érthető módon a hivatalosan őt terhelő bírság kifizetéséhez sem fűlik a foga. Átvenni mindenesetre nem voltak hajlandók a kereskedésben a Lamborghinit.

Lambo Dubajban
Lambo DubajbanShutterstock

240-nel ment

A Lambo így továbbra is a turistánál van, aki leparkolta szépen a hotelje előtt, és egyelőre annyiban hagyta a dolgot.

Nem fogjuk tudni kifizetni a bírságot, ha a hatóságok lefoglalják a kocsit, úgyhogy nála hagytuk, ott parkol a hotelje előtt. Nem is fogok próbálkozni a visszaszerzésével - nyilatkozta a kereskedés társtulajdonosa.

Attól azért fél egy kicsit, hogy a kamerák tanúsága szerint 240-nel száguldozó brit megpróbál majd egy új útlevelet szerezni a brit konzulátuson, hogy kereket oldhasson és megúszhassa a büntetést.

Hogy ebben az esetben mi történne a Lamborghinivel, az nem egyértelmű. Valószínűleg csak leparkolnák a sivatagban, hogy megspórolják a papírmunkát.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek