Költözz be Marilyn Monroe hotelszobájába!

A New York-i Lexington Hotelben 1200 dollárért éjszakázhatsz Marilyn Monroe és második férje, Joe DiMaggio szerelmi fészkében.

Ki ne bújna olyan világsztárok bőrébe - ha csak egy rövid időre is - mint Marilyn Monroe? Vagy hívná meg a barátait abba az étkezőbe, ahol valaha a színásznő adott parti? A New York-i Lexington Hotelben most akár meg is teheted, ugyanis kibérelheted a lakosztályt, amiben a díva Joe DiMaggióval kötött házassága alatt élt. A Daily Mail megosztotta, hogy mire számíthat az, aki kifizeti az 1200 dollárt egy éjszakára. 

A Lexington Hotel Autograph Collection Norma Jeane elnevezésű lakosztálya az 1950-es években adott otthont Marilyn Monroe-nak és férjének, a baseball sztár Joe DiMaggiónak. Ma mindössze 1200 dollárért (kb. 332 ezer forintért) veheted igénybe a Monroe tiszteletére kialakított lakrészt, ahol a fekete, a fehér és a rózsaszín mellett az énekesnő ikonikus rúzsát idéző piros dominál. 

A tervezésnél fontos szempont volt, hogy relikviákkal és képekkel idézzék meg a párt. Az esernyőtartóban baseballütő áll, a szekrényben Marilyn kedven boltjának, a Bloomingdalesnek a bevásárlótáskái sorakoznak, a márvány előszobában közös képeik fogadnak. A tágas nappali hatalmas kanapéiból Marilyn Monroe filmjeit élvezheted a tévén.

A hotel lakosztályának étkezőjében barátokat is fogadhatsz, az asztal körül kényelmesen elfértek négyen. A felszeret konyhában együtt főzhettek vagy kávézhattok. A 200 négyzetméteres teraszra kétszárnyú ajtó nyílik, ahonnan a manhattani városképre láthatsz rá.

Lexington Hotel Autograph Collection csupán néhány sarokra található attól a helytől, ahol a színésznő egyik leghíresebb, szoknyalibbentős jelentét forgatták a Hétévi vágyakozás című filmben.

Már te is eltölthetsz egy éjszakát Marilyn Monroe egykori lakosztályában.
Már te is eltölthetsz egy éjszakát Marilyn Monroe egykori lakosztályában.Fotó: Baron / Getty Images Hungary

DiMaggio és Monroe 1952-ben találkoztak először Manhattenben, majd rá két évre össze is házasodtak San Franciscóban. Marilyn ekkor 27 éves volt, férje 39. Mindketten éltek már házasságban azelőtt, Monroe a nyugat-virginiai szomszédjuk fiával, a 21 éves James Dougherty-vel, DiMaggio pedig Dorothy Olsen énekesnővel, akitől egyetlen fia született. Frigyük mindössze kilenc hónapig tartott.

Marilyn Monroe 1962-ben, 36 évesen halt meg kábítószer túladagolásban, Joe DiMaggio 84 évet élt, 1999-ben hunyt el.

Mustra