Újranyit Picasso egyik kedvenc hotelje

A párizsi szálloda felújítására nagyjából 63 milliárd forintot költöttek a négy évig tartó átalakítások során.

A Szajna bal oldalán található, annak idején még olcsónak számító és az éhező művészek által jobban kedvelt városrészben található Hotel Lutetia két kilométerre található a Louvre-tól, az éttermét pedig a régebben három Michelin-csillaggal díjazott séf, Gérald Passedat viszi. Aki tehát szeretné ott kiolvasni Joyce emberpróbáló regényét, ahol az íródott, most megteheti. Feltéve, hogy nem csak sok szabadideje, de rengeteg pénze is van, egy éjszaka ugyanis nagyjából 270 000 forintba kerül a luxushotelben - írja a CNN.

Történt itt egy s más

 A hotelt 1910-ben építették a közeli Le Bon Marché tulajdonosai. A felújítások során eltűnt az eredetileg 233 szoba egy része, most már csak 184 szoba található art deco stílusú hotelben. A legdrágább „szoba” a napi hatmillió forintért kibérelhető elnöki lakosztály egyébként, a szobákban pedig Hermès piperecikkekkel találkozhatnak a vendégek. És van persze jazzt játszó bár, szauna és úszómedence is.

Flashback . #hotellutetia #iconiclutetia #rivegauche #thesethotels #history

Lutetia Paris Rive Gauche (@hotellutetia) által megosztott bejegyzés,

A 20. század elején még egyfajta kulturális központként funkcionáló hotelben a második világháború alatt német tisztek laktak egyébként. A háború után Charles de Gaulle utasításainak megfelelően a nácik áldozatai várták itt az elkallódott családtagok visszatérését, ezt követően pedig Picasso és a francia ellenállást is segítő énekesnő, Josephine Baker lakott itt.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.