490 euróért közös sírod lehet a kutyáddal Bécsben. Tetszene?

Mostantól Buksi kutya is a családi sírboltban róhatja az örök vadászmezőket. Te akarnád, hogy a kutyád mellé temessenek?

Új temető nyílt az osztrák fővárosban, ahol a gazdik és kedvenceik közös nyughelyre lelhetnek. Az új urnahelyek a Bécsi Központi Temető egy elkülönített részén, a krematórium mellett találhatók - olvasható az osztrák főváros külképviseleti irodájának sajtóközleményében.

Ausztriában összesen hárommillió állattartó van, Bécsben minden második háztartásban él kisállat. A hűséges társakkal közösen eltöltött évek után sok állattulajdonos szeretne méltó nyughelyet biztosítani kedvenc háziállatának. Az osztrák főváros temetőit üzemeltető Friedhöfe Wien ezért új típusú sírhelyekkel bővítette kínálatát: ezentúl közös síron osztozhatnak a városi állattartók és kedvenceik.

Temető, Szobor
Bécs Város Külképviseleti Irodája

„A Bécsi Állattemető megnyitását követően több olyan kérés érkezett a városlakóktól, hogy alakítsunk ki olyan temetőket, ahol a gazdik és kedvenceik közös sírhelyet kaphatnak. Bécs követni kívánja az új trendeket és örülök, hogy az állattartók kívánságait a Friedhöfe Wien megvalósította.“ – nyilatkozta Bécs városának tanácsosa, Ulli Sima a temető átadóján.

Temető
Bécs Város Külképviseleti Irodája

A sírkert kialakítása során külön figyelmet fordítottak a hagyományos sírhelyek valamint a gazdik és hűséges társaik számára fenntartott urnahelyek szétválasztására. Az egy négyzetméteres, egyedi urnahelyekben összesen nyolc állati vagy emberi urna helyezhető el.

A házi kedvencek hamvasztása a Bécsi Állatkrematóriumon keresztül igényelhető, a közös sírhelyek pedig 490 euróért tíz évre bérelhetőek, amik ezt követően meghosszabbítható.

Te akarnál közös sírt a kisállatoddal?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek