Minden, amit tudni akartál Disneylandről

Ha ki nem állhatod a hosszú sorokat és a túlárazott limonádékat, adunk néhány tanácsot, hogyan hogyan tölts el egy napot a leghasznosabban Disneylandben.

Disneyland már nem csak a legapróbbak álma, egyre több felnőtt érkezik saját elhatározásából a Disney mesék köré épült vidámparkokba, hogy láthassák gyerekkoruk megelevenedő világát. Engem annak idéjen a tizennyolcadik szülinapomra vitt el az anyukám, előtte természetesen bejártuk Párizst is.

Disneylandra egy teljes napot szántunk, amikor végigjártuk az olyan klasszikusokat, mint Csipkerózsika vára és a hullámvasút, de belefutottunk olyan látványosságokba is, amiket legjobb lett volna kihagyni. Az Isango segítségével összegyűjtöttünk nektek néhány tippet, amik segítségével nemcsak túlélheted az őrjöngő gyerekektől zsúfolt vidámparkban tett látogatást, de garantáltan élvezni is fogod minden percét!

Kerüld ki a sorokat

Nem mondunk semmi újat, amikor eláruljuk, hogy a legnépszerűbb játékoknál állnak a leghosszabb sorok. Ezeket bár érdemes kivárni, mégis értékes időd megy el a sorban állással. Szerencsére az olyan turistákkal telített látványosságoknál, mint az Indiana Jones and the Temple of Peril vagy a Big Thunder Mountain hullámvasút, bevezették a fastpass szolgáltatást, ami azt jelenti, hogy ha igényled, egy meghatározott időben visszatérhetsz, és egy lényegesen rövidebb sorba állva előbb szállhatsz be a kocsikba. Egyszerre csak egy fastpass lehetőséged van, ezért jól fontold meg, hogy mit választasz.

GettyImages-483793354
Bloomberg / Getty Images Hungary

Tervezz előre

Nem számít, hogy milyen gyors vagy, egy nap alatt képtelenség Disneyland összes látványosságát bejárni. Ahhoz, hogy minél hatékonyabb legyél, tervezd meg előre az útvonalat, és döntsd el, hogy melyek azok a játékok, amiket semmiképpen nem szeretnél kihagyni. Ne pazarold olyanokra az idődet, amiknél bár kisebb a sor, alapvetően nem is érdekelnek. Saját tapasztalatok alapján ajánlóm, hogy óvakodj a Small World nevű, horrorfilmeket idéző csónakázástól.

Ne Disneyland valamelyik varázslatos éttermében ebédelj

A vidámpark éttermei elképesztően drágák és a várakozási idő is hosszú, ami nem ér meg annyit, hogy helyette kihagyd valamelyik játékot. A Disneyland Paris hivatalos honlapja szerint a látogatók csak akkor vihetnek be magukkal ételt, ha speciális étrenden vannak, de hidd el, akkora tömegben nem fog senki lekapcsolni azért, mert előveszed a táskádból a szendvicsedet.

GettyImages-54083031
Handout / Getty Images Hungary

Töltsd le a Wait Times Disneyland Paris alkalmazást a telefonodra

A Wait Times Disneyland Paris alkalmazással nyomon követheted a különböző látványosságok várakozási idejét, aminek a segítségével könnyebben megtervezheted a napod. Innen letöltheted.

Ne becsüld alá a párizsi időjárást

Azon a késő tavaszi napon, amikor mi érkeztünk, egész délelőtt esett az eső, délutánra pedig napfényben úszott az egész park. Öltözz rétegesen, és készülj fel minden eshetőségre, legyen nálad naptej és esőkabát is. Ugyan rossz idő esetén hirtelen minden sarkon találsz egy esőponcsót árusító standot, de valószínűleg te sem akarsz kiadni érte 10 eurót.

Érkezz korán a felvonulásra

A Disney Magic on Parade-ot, vagyis a mesehősök felvonulását öt órakor tartják. Érkezz a kezdés előtt fél órával a Main Streetre, és foglalj magadnak jó helyet. Ha gyerkőcökkel mész, különösen figyelj oda, hogy láthassák kedvenceiket.

GettyImages-657782842
Marc Piasecki / Getty Images Hungary

Ne hagyd ki a műsorokat

Olyan sok különböző játék van a parkban, hogy a műsorokról könnyen megfeledkezhetsz. A Stunt Show különösen izgalmas, a Verdák világát megidézve kaszkadőrök hajtanak végre elképesztő mutatványokat. Ráadásul a műsor jó ürügy arra, hogy az egész napos rohanás után megpihenj egy kicsit.

Legyen nálad egy palack víz

Nálam első számú szabály, hogy bárhová megyek, viszek magammal egy palack vizet, ki tudja ugyanis, hogy hol lesz lehetőségem folyadékhoz jutni. Disneylandben ugyan szinte bármilyen színű és tematikájú üdítőre lecsaphatsz, de ezek nem biztos, hogy oltják a szomjad, ráadásul horror áron juthatsz hozzájuk. A parkban az úgynevezett water station-ökön ingyen feltöltheted a palackod.

Öltözz be

Ne kérdezz semmit, csak tedd meg. Az ember nem sűrűn fordul meg Disneylandben, adja hát meg a módját. Hívd elő a benned élő belső gyermeket, és érezd jól magad. Természetesen sokat spórolhatsz azzal is, ha otthonról hozod a Mickey egér füled, és nem valamelyik helyi boltban szerzed be.

GettyImages-55376896
MN Chan / Getty Images Hungary

Ne csak Disneylandben gondolkozz

Ha Párizsba utazol - akár csak egy hétvégére -, ne csak Disneylandbe látogass el. Utazz be a városba, mássz fel az Eiffel-toronyba, keresd meg Mona Lisát a Louvre-ban, sétálj el a Szanja-parton a Notre Dame-hoz, vagy vonatozz ki Champagne-ba. Használd ki az időt, láss világot!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek