Szépségtrendek, amiket látnod kell, hogy elhidd

Ragasztottál már műszempillát az orrlyukadba? Vagy szórtál csillámport a hónaljadba? Még nem? Akkor fényévekkel a trendek mögött vagy.

A közösségi médiát szinte naponta hódítják meg az újabb és újabb szépségtrendek. Szembejöhetnek letűntnek hitt divathullámok, mint a sűrű szemöldökök, amik a 90-es évek végi és a 2000-es évek eleji túlszedések ellenpontjaként indulhattak el hódító útjukon. De belefuthatunk olyan trendekbe is, amiket biztosan nem hinnénk el, ha nem a saját szemünkkel látnánk. A The List összegyűjtötte a legbizarrabb megoldásokat, amik mostanában fordultak meg a közösségi médiában. Ismerve a divat múlandó voltát azért remélhetjük, hogy ezek olyan gyorsan el fognak tűnni, amilyen gyorsan felütötték fejüket.

Villanyozd fel magad!

A neon szemhéjtus alapvetően nem is hangzik különösebben bizarrnak. Highlightert használunk, hogy kiemeljünk az arcunk egyes részeit, a ragyogást pedig mindannyian szeretjük. Miért ne emelhetnénk hát ki ilyenformán a szemünket is? Bár úgy tűnhet, hogy valóban neoncsík fut a pilláink fölött, a smink csak illúzió. Minden, amire szükséged van az elkészítéséhez, az egy fehér szemhéjtus, egy világos szemhéjpúder, biztos kéz és némi türelem.

Nyalókázd össze az ajkaid! Vagy sminkeld ki! Teljesen mindegy...

Valószínűleg te sem azért kezdtél sminkelni, hogy úgy fess, mint egy maszatos kisgyerek. De a trendek, ugye, változnak. A lollipop lips, vagyis nyalókaajkak elnevezés még csak kísérletet sem tesz arra, hogy palástolja, a végeredmény egy kisgyerek cukormázas, ételszínezékes ajkaira fog hasonlítani. A lollipop lipsnek ugyanis pontosan ez hatás a célja. Fejünket tennénk rá, hogy 90-es évek ragacsos szájfénybakijait idéző smink egy hosszú este után készült, és egy véletlenül posztolt kép indíthatta útjára.

Te mivel rejtenéd el a lenőtt hajtöveidet? Csillámporra még biztosan nem gondoltál. 

Mindenki megérti, ha elfoglalt vagy, és nincs időd fodrászhoz menni a lenőtt hajtöveddel. Ez bárkivel előfordulhat. Ahhoz pedig, hogy visszanyerd eredeti hajszínedet, még a legjobb balayage mellett is csak annyit tehetsz, hogy vársz, amíg le nem nő a festék. Kivéve persze, ha van kéznél csillámpor. Voltaképpen a csillám egyfelől végtelenül trendi, másfelől pedig mindent megold. Csak szórd közvetlenül a probléma gyökerére, a hajtövedre, és ints búcsút a lenövésnek! A csillámos tövek nem csak a fáradt és kreatív nőknél jelentek meg, már a kifutókon is szemtanúja lehettél. Mára lánybúcsúkon is divattá vált a fonatok közé szórt csillám, de akár egy halloweeni jelmez része is lehet.

Csillám mindenhol!

A csillámos hajtő egy dolog, de a csillogás egyéb, váratlan testfelületeken is felütheti a fejét. A csillám nem csak arra jó, hogy elfedd vele azokat a dolgokat, amikkel nincs időd foglalkozni (viszlát, borostás hónalj), de glóriát von legbecsesebb testrészeid köré is. A fesztiválok a trendeknek sem szabnak határt: a legújabb őrület szerint nyugodtan hagyd otthon a melltartód, és fedd el a bájaidat egy kis csillámmal.

Növeszted az orrszőröd? Jól áll. 

Igen, jól látod - az orrszőrről van szó. Ha eddig használtál, most nyugodtan eldobhatod az orrszőrnyíródat! Nemhogy rejtegetned nem kell az orrodból burjánzó szőrzetet, még meg is toldhatod a hosszát. Valójában az egész egy viccel kezdődött, de természetesen nem állt meg itt, és felkapták a trendek. Ha valamilyen különös oknál fogva szeretnéd kipróbálni, egyszerűen csak műszempillákat kell az orrlyukadba erősítened. Mi inkább kihagyjuk.

Trying out the next Beauty Trend... NOSE HAIR EXTENSIONS & it’s everything 😂😂😂 Would you wear it out?! 😂😂😂 Lashes: @eylureofficial Lipstick: @jeffreestarcosmetics // Started by @gret_chen_chen #nosehair #nosehairextensions #weirdbeautytrend #beautytrend #hudabeauty #makeuptutorial #maketuts #makeuptutorialsx0x #allmodernmakeup #extensions

🧜🏼‍♀️SOPHIE💙HANNAH🦄 (@sophiehannah) által megosztott bejegyzés,

Fond be a szemöldököd! Komolyan. Fond csak be!

A szemöldökfonatok is azok közé a trendek közé tartoznak, amelyek egy Photoshop-trükkel kezdődtek. Néhány beauty blogger azonban megirigyelte az ötletet, és úgy döntött, hogy túl fáradtságos lenne beletanulni a Photoshop kezelésébe, ezért elkészítették ők maguk. Ha van egy kis kézügyességed és néhány órád, akkor fogj hozzá bátran. Mi inkább a Photoshoppot választanánk. Vagy csak hagynánk az egészet.

Sminkeltél? A füled kimaradt!

A fül smink trendje már 2014 óta tartja magát, ami arra enged következtetni, hogy nem mostanában búcsúzunk el tőle. Ez a technika pedig semmi egyebet nem takar, mint a teljes fület vagy részének kisminkelését. Van, akinek kedves arca van, másnak a pisze orra vagy a hegyes álla szép. Miért ne hangsúlyozhatnánk a fülünket is? Ezen az elven nem is olyan bizarr ötlet.

O trendu našminkanih ušes danes govorijo vsi! Več na grazia.si 🙉🙉🙉 #earmakeup #beautytrends

Grazia Slovenia (@grazia_si) által megosztott bejegyzés,

Vannak 3D szempillák, meg vannak 3D ajkak.

A 3D ajakrajz minden bizonnyal új szintre emeli a smink fogalmát. Vannak, akiknél a reggeli smink a szem alatti karikák eltüntetésében merül ki, és vannak, akik nem elégszenek meg ennyivel. Az ajaksmink - főként a háromdimenziós változata - sokszor él az illúzió eszközével, de alkalmaz gyöngyöket és flittereket is. De vajon ezekkel a mesterművekkel hogyan lehet enni vagy inni egy átmulatott éjszaka után?

Nincs szeplőd? Kínos.

A szeplő olyan, mint a hullámos-egyenes dilemma: akinek göndör haja van, egyenesíti, akinek meg egyenes, az göndöríti. Az viszont kétségtelen, hogy a szeplők fénykorukat élik, talán pont azért, mert egyre nagyobb teret hódít magának a természetesség. Érdekes módon a legújabb sminktrend szerint bárki rajzolhat az arcára néhány pöttyöt, sőt, egyesek arra is vetemednek, hogy magukra tetováltassák őket.

Ella - my fave picture from the series!✨ ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ Model - @ella.dowson.x Photography // Hair // Makeup - @leahclareymua Using @illamasqua skin base foundation, brow gel in strike and OMG Highlighter & @thegypsyshrine chunky silver glitter 💕 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ #makeup #makeupartistry #editorial #editorialbeauty #fashioneditorial #highlighter #highlight #contour #fauxfreckles #perfectskin #glitter #sleekhair #instafollow #instalike #potd #instadaily #glittermakeup #highfashion #makeupartistworldwide #inspiredmakeup #followforfollow #supersleek #photography #amaturephotography #fashionphotography #editorialphotography #wakeupandmakeup #makeuplook #beautymakeup #portraitphotography

Leah Clarey (@leahclareymua) által megosztott bejegyzés,

Műszempillázz alul-felül!

Tagadhatatlan, hogy a műszempillák sokat dobhatnak egy sminken. Ma már szinte minden méretben és színben megtalálhatod a boltok polcain, a trendek viszont kimeríthetetlenek. Gondoltál már arra, hogy alulra is a felső szempillasort ragasztod? Valószínűleg ennél drámaibb pillantást már el sem érhetsz. Főleg, ha ki tudod nyitni a szemedet.

First try at bottom false eyelashes! #bottomfalsies

Danielle Hyde (@fabulousbydanielle) által megosztott bejegyzés,

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek