Már csak két nappal az indulás előtt lehet becsekkolni a Ryanairnél

Jegyenként 1500 forintért elkerülhető persze, hogy egy nyaralás közepén ezzel kelljen pepecselni az utasoknak.

Legalábbis abban az esetben, ha nem fizet valaki a helyreszóló jegyekért: ebben az esetben továbbra sem kell majd egy nyaralás közepén ezzel piszmogni. A változás június 13-tól lép érvénybe, és az összes járatra érvényes lesz – írja az Independent.

2016 előtt még egy egész hét rendelkezésére állt a helyreszóló jegyekért külön nem fizető utasoknak. Akkor négy napra változtatták az időkorlátot az írek, ez az amit most sikerül újra megfelezniük. Más légitársaságok, például a British Airways és a Lufthansa esetében mellesleg csupán egy napja van erre az utasoknak.

shutterstock 693560806
Fotó: Shutterstock

Május 19-ig lehetőséget biztosít arra a nagylelkű légitársaság, hogy visszaváltsa valaki a jegyét. Amennyiben kihagyja valaki a dolgot és – mondjuk egy visszaút során - elmulaszt online becsekkolni, egy 17 ezer forintos bírsággal fog majd találkozni a repülőtereken. A helyre szóló jegyekért nagyjából 1500 forintot kell egyébként fizetni, ha pedig valaki rászán ennyit a dologra, két hónappal az indulás előtt is becsekkolhat. A Ryanair szóvivője ezt nyilatkozta egyébként a változásokról:

Szeretnénk mindenkinek lehetőséget biztosítani az ingyenes, véletlenszerű helyfoglalásra, de azokra is gondolnunk kell, akik hajlandó fizetni a helyreszóló jegyekért.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.