Itt az utazóknak szóló Tinder

Alapvetően a gyors és olcsó szálláskeresés, és a kapcsolatteremtés az új alkalmazás célja.

Az alkalmazást kitaláló 29 éves bankár megesküdött, hogy nem akarja eladni a Holiday Swap névre hallgató startupot. Bár azt nagyon szeretné, hogy az Airbnb-hez hasonló, több milliárd dolláros cégóriássá váljon az egyelőre minden egyes profilt manuálisan átnéző csapattal dolgozó vállalkozás... Elképzelhető, hogy lesznek fennakadások.

James Asquith célja az egyébként a Business Insider szerint, hogy másoknak is megkönnyítse az utazást és a szálláskeresést. Ő ugyanis már túl van a nehezén: James a legfiatalabb, aki a Föld összes országába eljutott.

A jelenleg 40 országban működő alkalmazás lényege, hogy amennyiben lát valaki egy számára megfelelőnek tűnő szállást, egy dollárért lefoglalhatja azt, és elkezdhet chatelni a lakást feltöltő felhasználóval. Amennyiben aggódik valaki az esetleges károk miatt, egy harmadik számlán tárolt ideiglenes foglalót is kérhet a másiktól.

James szerint tulajdonképpen nem a tranzakciók és a hivatalos foglalások létrejötte a cél, csak az, hogy kapcsolatot teremthessenek egymással, és gyorsan szállást találhassanak az utazni vágyók. Regisztrálni csak akkor lehet egyébként, ha te is feltöltesz egy szálláshelyet. És bár egyelőre gyerekcipőben jár a dolog, később a felhasználók utazásairól szóló blogbejegyzések böngészésére is alkalmas lesz az alkalmazás.

A szállások mellett a meglátogatandó helyeket is el lehet egyébként menteni egy térképen.

Sosem fogom eladni a céget. Épp azért lesz népszerű az alkalmazás, mert nem akarom eladni, nem akarok meggazdagodni rajta – mondta el James.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek