Fotók a pilótafülkéből: ha szeretsz repülni, ezt az Instát követned kell

Türkmenisztán és a sarki fények is elég jól mutatnak a pilótafülkékből.

A Boeing 747-essel repülő holland pilóta hobbiját, a fotózást bizony kiválóan kiegészíti a munkája. Ahogy az az Instagramján is látható, a 11 kilométeres repülési magasságot alaposan kihasználó Christiaan van Heijst által pilótaként eddig összegyűjtött 8000 levegőben töltött óra bőven szolgált emlékezetes pillanatokkal.

Éjszakai járat London felett

A pilóta a fényszennyezést is megemlíti a felhőzetet alulról megfestő brit városok kapcsán, de az tagadhatatlan, hogy különleges fényekbe öltözteti az éjszakát.

Night flight over a cloud-covered Great Britain last week. The bright light bulb ahead is the city of London, with the cites of Oxford and Aylesbury passing underneath, while Cambridge is in the far left corner. Although the light pollution from the cities below blinds out our view of the skies above slightly, we are still lucky to see 3 satellites passing overhead, and even a pair that seems to be flying in formation. Its the first time I ever see this and a little investigation showed me that there are a couple of 'binary' satellite couples flying in relatively close formation of each other. I could not find any information in the regular apps or websites that allow tracking of those objects, but my guess is that this is the double NOSS (Naval Ocean Surveillance System) satellites that happened to cross overhead in their 90-minute trip around the world. This twin set of satellites is being tracked often by amateurs and enthousiasts world wide. For those that are interested or can provide more information; shot was taken December 25th at 0410UTC. 14mm, f/2.8, 10 sec, ISO5000 #london #night #nightshot #nightsky #sky #satellite #space #flight #flying #avgeek #aviation #aviationlovers #instaaviation #instagramaviation #longexposure #nikon #d850

Christiaan van Heijst (@jpcvanheijst) által megosztott bejegyzés,

Türkmenisztán

A homokdűnék és türkizkék lagúnák kirajzolta mintákat még néhány felhőpamacs is kiegészíti a tavaszi napon, Türkmenisztán fölött lőtt fotón. Vagy csak rászerkesztette őket a Photoshopban is jártas pilóta? Nehéz elfogadni, hogy tényleg ennyire giccses lehet a valóság.

Az Ezeregyéjszaka meséi

A holdfényben fürdő iráni és iraki hegyekről is elmondható persze mindez. Még égő olajkutakkal is kiegészül a városok és falvak éjszakai fénye.

Németország/Csillagok Háborúja

A szürkés színű, egyenletes felhőtakaróról Németország felett készített képet a pilóta. Állítólag. A Hold igazából ugyanolya hihető helyszín lenne ebben az esetben. Az sem kizárt persze, hogy a Csillagok Háborújából lop állóképeket Christiaan.

Északi fények Kanada felett

A kanadai éjszakában sodródó északi fények zöldje a pilótát is minden egyes alkalommal lenyűgözik. Ami azért nem biztos, hogy jó hír. Koncentráljon inkább az utasok életben tartására.

Mustra