Többet járunk belföldön nyaralni

Úgy tűnik, több a pénzünk a SZÉP-kártyánkon, ezért Budapestre, Siófokra és Egerbe utazunk.

A Szállás.hu összesítette a 2017-es évét, és a statisztikáikból az derül ki, hogy 15 százalékkal növekedett a belföldi turizmus. Úgy tűnik, egyre többen kapnak a munkáltatójuktól béren kívüli juttatást a SZÉP-kártyájukra, ugyanis 32 százalékkal többen fizettek ezzel, mint az előző évben, ráadásul a fizetések értéke is növekedett 42 százalékkal, átlagosan 73.468 forintot fizettek vele a pihenni vágyók.

Idén több hosszú hétvége is lesz, ezekre érdemes már hónapokkal előtte rákészülni, ugyanis a szállások az ilyen időszakokra már az év elején vészesen fogynak. 

Siófok
SiófokShutterstock

Népszerűek az apartmanok

2017-ben is az apartman (22,64%), a vendégház (18,85%) és a panzió (17,29%) voltak a legnépszerűbb szálláshelytípusok, a tapasztalatok szerint ezeket választják családok, mikor a nyári üdülésüket tervezik, ugyanakkor a 4-5 csillagos hotelek iránt is nőtt a kereslet.

Következzenek a legek

 • A leghosszabb foglalás 30 napra szólt.
 • A legnagyobb létszámra vonatkozó foglalás 60 fős volt.
 • A legnagyobb értékű foglalás közel 3,5 millió forintot kóstált.
 • A legolcsóbb foglalás 1100 forintba került.
 • A legnagyobb pénzforgalom egy napon több mint 380 millió forint volt.
 • A legtelítettebb nap augusztus 7-e volt.

Július és augusztus a legnépszerűbbek

Nem meglepő, hogy a nyár az az időszak, amikor kiugróan magas a forgalom, emellett a június, a szeptember és az október népszerű a pihenni vágyók körében. És hogy hova mennek előszeretettel az emberek? Aki nem budapesti, az a fővárosba, aki pedig fővárosi, az a Balatonhoz, ahogyan már tavaly is tették. Persze ennél azért jóval árnyaltabb a kép, de a legfelkapottabb nyaralóhelyek listája 2017-ben így alakult, zárójelben a 2016-os eredményeket is mutatjuk. 

Eger
EgerShutterstock
 1. Budapest (1.)
 2. Siófok (2.)
 3. Eger (4.)
 4. Hajdúszoboszló (3.)
 5. Szeged (6.)
 6. Balatonfüred (7.)
 7. Gyula (5.)
 8. Pécs (8.)
 9. Debrecen (10.)
 10. Hévíz (9.)

Az év első felében pedig Budapestet, Egert és Hajdúszoboszlót választották már most a legtöbben, aki pedig valamelyik hosszú hétvégét egy felkapott helyen szeretné tölteni, annak azt javasolják, hogy 3-4 hónappal előre foglaljon. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra