Decemberben végleg bezárja kapuit a Colette

Hogy fogunk ezután Bernie Sanders kampányának stílusában feldíszített Balenciaga ceruzákat vásárolni?!

A 20 éve, 97-ben alapított, méltán legendás boltot vezető Colette Roussaux és lánya, az eklektikusabbnál eklektikusabb tárgyak és kollekciók felkutatásáért és beszerzéséért felelős Sarah Andelman úgy tűnik, inkább érzelmi alapon hozta meg a döntést, a bolt ugyanis az utóbbi időkben is meglehetősen jól ment, 2016-ban például nagyjából 10 milliárdos forgalmat produkált. A mellesleg NEM az anya-lánya duót jelképező két colettekék pöttyöt decemberben tünteti el a rue Saint Honoréról Roussaux és Edelman.

Vízbár, PEZ adagoló

Az ok egyszerű: Colette Roussaux szíve szerint már nyugdíjba vonulna, a duó pedig úgy érezte nélkülük – és különösen a névadó nélkül – igazi blaszfémia lenne továbbvinni az üzletet. Sarah saját becslése szerint egyébként egyszerre akár 20.000 különböző tárgy is megtalálható volt időnként a háromszintes, 700 négyzetméteres, többek között egy közel százféle ásványvizet is felvonultató vízbárt is magában foglaló üzlet polcain.

"Keep Smiling" #colette goes on until Dec 20th #lerelais6x213m, collaborations & more

colette (@colette) által megosztott bejegyzés,

Smart, Aston Martin, makaronok

Ahhoz, hogy saját kékje legyen a boltnak, és Karl Lagerfeld is oda járjon vásárolgatni, persze sokat le kellett tenni az asztalra. A Smarttal vagy épp az Aston Martinnal való együttműködések tető alá hozásához az is kellett ugyanis, hogy Sarahék már az első kollekcióját is forgalmazták olyan később legendássá vált tervezőknek, mint Raf Simmons vagy Jeremy Scott. Az Aston Martin mellett amúgy az Hermés és a Louis Vuitton is szerepel a bolt 20 éve során összegyűjtött együttműködés-serlegek között, sőt még a Ladurée hírhedt makaronjai is feltűntek a boltban, természetesen Pharrel nevével ellátva.

"Let's draw" ✏️✏️✏️ #balenciagacolette @balenciaga #colette #balenciaga

colette (@colette) által megosztott bejegyzés,

Felnégyelt Porsche és Sanders merch

Amúgy már most szépnek és emlékezetesnek tűnik a vég, a Balenciaga például augusztus 5-ig bezárólag egy hónapon át megállás nélkül szállította a Colette számára a 2016-os Bernie Sanders kampány logójának stílusában felmatricázott bácsi-papucsait, öngyújtóit és széldzsekiejit, sőt még egy akkurátusan feldarabolt Porsche Panaremát is elhelyeztek az üzletben.

Last days #balenciagacolette @balenciaga in store & online #colette #balenciaga #lerelais6x213m

colette (@colette) által megosztott bejegyzés,

És hát ez a Colette kékjébe öltöztetett ASICS Gel-Lyte V is csodaszép, nem? DE!

Merci @colette (1997-2017) 💙 - #colette #asicstiger #asicssquad

ASICS TIGER SQUAD (@asics_squad) által megosztott bejegyzés,

A dehidratáció nem csak játék és mese!

December 20-án zárja be a kapuit a Colette, aminek helyén valószínűleg egy Saint Laurent üzlet nyílik majd. Egy cseppet meglepő egyébként mindez, a Saint Laurent-nel ugyanis pont nem voltak túl jóban Colették, annyira nem, hogy a Saint Laurent be is perelte őket, amikor a Colette is forgalmazni merészelte a divatház névváltoztatását parodizáló "Yves nélkül nincs Laurent" felsőket. 

Nagyjából négy hónap áll tehát a nagyérdemű rendelkezésére, hogy beszerezzen valami szépet vagy furcsát. És, hogy igyon egy… vizet. Az alagsorban. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra