Melania Trump Dior ruhája nem egy sima ruha

A párizsi elnöki látogatáson Melania Trump egyszer felvett egy feltűnő piros Dior kosztümöt.

A first lady utazásra összeállított gardróbja egyébként is bővelkedett francia tervezők ruháiban, de ha ezt a piros szettet nézzük, felfedezhetünk benne valami különlegeset – írja a The Cut, mely egy mini történelemleckét is lehoz a Dior-házról.

Piros Dior, ami túlmutat önmagán?
Piros Dior, ami túlmutat önmagán?Fotó: Aurelien Meunier / Getty Images Hungary

Christian Dior a II. világháború után kezdte munkásságát és az 50-es években vált híressé. A háború után nőies vonalakra, a praktikum helyett szépségre vágytak az emberek, és hajlamosabbak voltak a tradicionális férfi-nő szerepek előtérbe helyezésére. Ezeket az igényeket elégítette ki Dior többek közt az ultranőies, szűk derekú, bő szoknyákkal, melyek a 18. századi arisztokrácia stílusát idézték.

Trumpné feltűnő vörös szettje határozottan az 50-es években híressé vált Dior vonalakat, a "new lookot" idézi, a first lady feltűzött hajával olyan, mintha tényleg a múltból lépett volna elő és ezzel – a The Cut szerint – tulajdonképp a jelenlegi amerikai politikai helyzetre utal. Merthogy nehéz elvonatkoztatni attól, hogy Trump alatt a férfi-női szerepek elkülönülése, az "erős férfi - gyenge nő" felállás kerül előtérbe, akárcsak anno az 50-es években.

Trumpné és Macronné
Trumpné és MacronnéFotó: Aurelien Meunier / Getty Images Hungary

Persze lehet, hogy a The Cut szerkesztői szeretnének valami olyat is belelátni Melania szettjébe, ami a leggondosabb stylistnak is elkerülte a figyelmét. Simán lehet, hogy csak arról van szó, hogy a piros kosztüm jól áll Trump feleségének, ráadásul épp nemrég nyílt kiállítás a párizsi Musée des Arts Décoratifs-ban a Dior divatház 70 éves fennállásának örömére. De lehet, hogy ez bizony üzenet... Szerinted?

Szerintem Trumpné a ruhával...

  • Semmire nem utalt, csak tetszett neki a szett. 2257
  • Valóban a politikai helyzetre utalt. 197
Mustra