Már tényleg ideje elgondolkodni a tavaszi ruhatáron

Korábban már bemutattuk pár márka tavaszi/nyári kínálatát, de akkor még nagyon messze volt a jó idő. Most már végre kezdjük elhinni, hogy lesz még valaha meleg is, úgyhogy gyűjtöttünk még néhány márkát. A H&M például szerdán mutatta be tavaszi húzó kollekcióját Párizsban, és már kapható is a boltokban, úgyhogy időszerű, hogy galériába gyűjtsük az idei limitált Studio kollekciót. A Vansnek pár hét múlva jön Kendra Dandy amerikai illusztrátorral közös kollekciója, a Pandoránál pedig minden pasztellszínekbe és virágokba borult. Bemutatjuk a hajtás után a Zara friss ruháit is, aztán ön majd eldönti, hol vásárol be tavaszra!

H&M Studio: fekete-fehér balett

képek gettyből március 2-án

A 2017-es tavaszi-nyári Studio kollekció közvetlenül a bemutató után kapható lesz az üzletekben (nálunk a Váci1-ben), így a vásárlók egyenesen a kifutóról vehetik meg a kiszemelt darabokat, plusz a női kollekció mellett egy teljes férfikollekció is bemutatásra kerül. A H&M Studio egy limitált kollekció, amit idén tavasszal a balett eleganciája, szenvedélye és ereje inspirált, így összeeresztették a hagyományos szabásvonalakat a sportruházat high-tech részleteivel. Ez a gyakorlatban többek közt furcsa anyagú (nejlonnak tűnő) miniruhaként és igazán nőies, fodros ujjú blúzként jelenik meg. A fekete-fehér színpárt csak egy kevés pink töri meg helyenként. Kedvencünk talán az alább is látható csíkos ing, melynek csíkjaiban a "love" felirat olvasható – ha a képre kattint, a párizsi divatbemutatóról is talál képeket!

Springfield: megbízható virágminták

A spanyol Springfieldet is megihlette a balett, merthogy az ő legújabb kollekciójukat is a balerina stílus elemei inspirálták egy kis keleties hatással. Itt viszont nem fekete-fehérben játszik a kollekció, hanem tele van virágmintákkal, pasztellrózsaszínnel és türkizzel. Aki egyszerűbbre vágyik, az talál csíkos ruhákat, tengerészkéket, nyomott mintás ingeket. A férfiakat visszaküldik a nyolcvanas évek közepére, persze grunge helyett itt inkább a színes, mintás és csíkos felsők és felhajtott szárú farmerek dominálnak. Emellett kaphatók natúr tónusú szettek is, melyekkel mindenki biztosra mehet.  

Parfois: még több virág

A kiegészítős cég tavaszi kollekcióját nem a balett, hanem egy sokkal megszokotabb inspirációs forrás ihlette, mégpedig a természet. A Fauna & Flora névre keresztelt kollekció tele van érdekes textúrákkal és feltűnő virágmintákkal, a szezon legfontosabb témái a tavaszi motívumok által inspirált hímzések és printek, de vannak jóval visszafogottabb darabok is, a szokásos, nem túl magas árakon.

Zara: fodrok, pink és szakadt farmer

Ha tetszik, ha nem, a Zara az egyik legfontosabb tényező az utcai divatban, merthogy amit az Inditex kihoz, azt jó eséllyel hordani is fogják. És persze nemcsak egy kollekciót hoz ki a márka egy szezonban, hanem kábé kéthetente egyet. Nem nagy meglepetés, de így tavasz elején náluk is a pink megy és a fodrok, mint ahogy azt körképünkön is tapasztaltuk, illetve a farmereknek is szenteltek egy külön fotózást, ahogy azt a galériában láthatja. Kíváncsiak vagyunk, ezekből a feltűnő és első ránézésre nehezen kombinálható darabokból mennyi marad meg a leárazásokra, de azok messze vannak még: simán lehet, hogy elkapkodják a viszonylag drága pink nagykabátot és a különleges, fodros felsőket.

TOMS: kopottas elegancia

A TOMS 2017-es tavasz-nyári kollekciója a "Well Worn Life" mottó jegyében született, visszatérnek a kezdeteket jelentő Vintage California életérzéshez olyan cipőkkel, táskákkal és napszemüvegekkel, melyek a jól megélt élet érzését sugározzák. Újdonság például az újragondolt platform Alpargata és a prémium bőr Lenox tornacipő. 2006 óta a TOMS több mint 60 millió pár cipőt juttatott el a rászoruló gyerekeknek és több mint 25 000 anya biztonságos szülését tette lehetővé. 

Vans: vidám minták a vásznon

A Vansnél egy mini (anti)Valentin-napi pakk-kal köszöntötték a február 14-ét, március végén pedig várhatóan megérkezik a boltokba a csak nőknek szóló Kendra Dandy-vel közös kollekció. A vicces printeken kívül lesznek szivárvánnyal nyomott cipők, díszített talpú vászoncipők, és akárcsak a TOMS, a Vans is visszatér a gyökerekhez pár retro hangulatú, színes darabbal. A Vanst is forgalmazó Pig Shoesnál ismét kapható lesz egy sor menő edzőcipő (ezeket megtalálja a galériában) és új márkával, a Birkenstockkal bővül a kínálatuk. 

Herschel Supply: van övtáska!

Herschel Supply 2017-es első kollekcióját a közeli felfedezések és a világ körüli úticélok inspirálták. Kicsit újragondolták a klasszikusokat, új modellek is bemutatkoznakés megjelennek a táskákon a szezonális színek és egyedi printek is. A nálunk eddig kapható modellekhez képest a CITY nevű sziluett lesz új és a FIFTEEN nevű övtáska is kapható lesz.

Pandora: virágok és pasztellszínek

A Pandora tavaszi kollekciója március 16- tól elérhető a boltokban, de persze addig sem maradnak üresen a tásolók, ott vannak például a Valentin-napi kollekció szíves gyűrűi és medáljai és a születésköves kollekció (melyben minden hónap kap egy követ és színt). A tavaszi darabok pasztellszínekben játszanak – tűzzománc bevonatot kapnak égszínkék, hercegnőkék, levendula, élénk menta, orchidea, halványrózsaszín és ezüst színekben – és természetesen a virágmotívumok is helyet kapnak rajtuk.

Women's Secret: kislányos romantika

A Women's Secretnél azért bőven nem csak a kislányos romantika rajongói kapnak meg mindent, kifejzetetten szexi fehérneműk is érkeztek a boltokba, ahogy a galériában is láthatja. Természetesen most is kaphatók csinos és kényelmes hálóruhák, de nyárra érkeznek bikinik és strandkiegészítők is. A fürdőruhák közt nagy kedvencünk volt a csavart hátú egyrészes és az is jó hír, hogy a klasszikus alapmelltartók és bugyik megmaradnak.

Helly Hansen: technika a túrázóknak

A Helly Hansen továbbra is leginkább a vitorlázókat és túrázókat célozza meg termékeivel, idénre egy háromrétegű vízálló szövettel, a Helly Tech Professional vízgőzáteresztő szövettel, valamint magas láthatóságú részletekkel készültek a huzamosabb ideig tartó túrákra, hegymászásokhoz. Termékeiket mindig profik tesztelik a világ legkíméletlenebb körülményei között, de ha levésbé profi felszerelésre vágyik ne aggódjon, a hobbitúrázókra is gondolt a cég: ezek a szellőző, vízhatlan, ergonómikus ruhák is magas minőséget képvsielnek.

A vitorlásruhákat Ægir, a tenger skandináv istene ihlette meg, az áramvonalas dizájn és a lélegző szövetek kiváló választássá teszik például napokon át tartó offshore vitorlázás közben. A nagysebességű , partmenti vitorlázás kedvelői számára a márka bemutatja a női és férfi változatban is elérhet ő HP Foil kollekciót.

Oszd meg másokkal is!
Mustra