Most öltözzön fel viccesen!

A leárazások legvége általában azoknak kedvez, akik szeretik a különlegesebb darabokat és nem bánnak párezret elszórni olyan ruhákra, amiket talán csak egyszer vesznek fel. Szerintem ez a pár nap így február elején, amikor már minden le van fosztva és hegyekben állnak a gyűrött, furcsa ruhák a boltokban, tökéletes időszak arra, hogy kincskeresésre induljon az ember és megvegye mindazt, amire egyáltalán nincs szüksége, valamiért nagyon vágyik rá.

Ilyenek például azok a ruhadarabok, melyek annyira extrák, hogy valószínűleg nem lesz belőlük mindennapi alapdarab, például egy lakk-kabát, egy ezüst kezeslábas, esetleg egy bársony-body: ezek egyszer-egyszer pont jól jönnek ahhoz, hogy különlegessé tegyük aznapi szettünket, de nem fogunk bennük nap mint nap utcára lépni. 

Körülnéztem hát a WestEndben és megpróbáltam nem megvenni mindent, amiben hülyén lehet kinézni. Ami a kínálatot illeti, röviden: egy rakás ezüstholmi és bomberdzseki kallódik a boltokban átlag 2000 forintért, és mivel ezek a tavaszi kollekciókban is jelen lesznek, még csak attól sem kell tartanunk, hogy divatjamúlt holmikra szórjuk el a pénzünket. Ha viszont nem kedveli a feltűnést, ez a cikk sem lesz a kedvence.

H&M

Itt már tényleg az utolsókat rúgja a leárazás, nincsenek új akciós termékek, és javarészt a legőrültebb dolgok maradtak meg. Van pár egyszerű pamutpóló is a leárazott soron, de sokkal jobban örültem a 3500 forintos lakkbőr dzsekinek, ami fogalmam sincs, honnan került elő, mert már egy ideje keresek hasonlót, és eddig nem jött szembe – szerencsére, még a végén teljes árat fizettem volna érte. Aztán felpróbáltam egy nagyon szűk bársonyruhát, amiben bárki Kim Kardashiannek érezheti magát, meg egy ezüst nadrágot is, ami a komfortzónánom bőven kívül van – nem vettem meg, ön még megteheti. De a bársonyruhát nem ajánlom, mert elöl végig cipzáros, és ha az megadja magát, akkor nagyon kínos lesz az este. A galériában látható ruhákon kívül még rengeteg blúz és ing is van a WestEnd hátsó kijáratánál lévő H&M-ben, érdemes futnia még egy kört a hétvégén, mert 10 ezer forintból szert tehet egy egész szett menő ruhára!

Pull and Bear

A H&M-ben nincs hatalmas kupleráj, mivel fogasokon lóg a viszonylag kevés akciós ruha, az Inditex boltokban viszont még asztalokon is állnak a pulcsik, táskák, gatyák, olyan az összkép, mint egy kilós turkálóban. Viszont megéri túrni, mert tényleg vicces pulóverekre lehet akadni 3000 forint körüli áron, és ha átböngészi a kabátokat, igazi kincsekre, örök darabokra is lelhet párezer forintért. Sok a bomberdzseki itt is (mást nem is árulnak mostanában?), meg a vicces feliratos pulcsi és a bársonyruha. Érdekes maxiruhákat is ki lehet halászni a tömegből 2000 forintért, ezekben jól fog mutatni a báli/farsangi szezonban, az tuti!

Stradivarius

Itt már túlsúlyban vannak a tavaszi holmik, de azért ki lehet fogni pár űrruhát, vagyis itt is főként az ezüstös, fémes színű holmik maradtak meg. Egyik kedvencünk a 2995 forintos sellőflitterrel kivert szoknya: a sellőflitter annyit tesz, hogy a flitterek két oldala két különböző színű, így ha beletúrunk a flitterekbe, különféle mintákat is ki tudunk alakítani a felületen. Mutatjuk:

A vicces szoknyán kívül kapható még kevésbé alkalmi parka is, de az nem olyan izgalmas.

Zara

Itt még rengeteg a leárazott ruha és cipő, utóbbiak tényleg nagyon olcsók, 3995 forintért kaphatók. Ha mindig valamilyen menő, de kényelmetlen csukára vágyott, nézzen szét, a legtöbb fazonból vannak még méretek, csak kényelmetlen mind. Minket meglepett, hogy az ősszel 25.995 forintért kipakolt arany és ezüstszínű bőrkabátokból maradt egy csomó és már akár 8995 forintért megvehetjük őket, de a vásárlók lelkivilága kifürkészhetetlen. Az már kevésbé döbbenetes, hogy senki nem akart gobelinnek öltözni - ha el sem tudja képzelni, miről beszélünk, nézze meg a galériában!

Bershka

A fiatalos üzletben már a tavaszi kollekció foglalja el a bolt 80%-át, így kellemes pasztellszínekben úszik minden: télről maradt még pár félreszabott farmer meg jelmeznek beillő ezüstös szoknya, de az egész leárazott sornak olyan a hangulata, mintha egy textilfeldolgozóüzem raktárában járnánk. Esélyes, hogy már a hétvégén el fognak tűnni ezek az enyhén nyomasztó ruhahalmok.

Women's Secret

Hogy ne csak utcai szetteket mutassunk, bementem a Women's Secretbe is, ahol ilyenkor már pofátlanul olcsón lehet pihe-puha pizsamaszetteket vásárolni. Hideg téli napokra tökéletes pizsamákat kínálnak 3-7 ezer forint közötti áron, sajnos a méretekből már nagy hiány van. Zoknit, neszeszert viszont bárki vehet!

Mango

A Mangóban ritkán kaphatók igazán szórakoztató ruhák, a spanyol márka inkább a komoly irodistákra ment rá. Az árak egyébként nem sokat változtak a leárazás kezdete óta, úgyhogy sajnos itt nem kapunk párezer forintért bőrkabátot: van olyan dzseki, amire még most is csak 20% kedvezményt adnak. A táskák közt azért érdemes turkálni és cipőből is nagy a felhozatal: hogy melyik mennyire kényelmes, az már más kérdés.

Oszd meg másokkal is!
Mustra