Mi az a lyukas rombusz a hátizsákok elején?

Malacorrnak is nevezik angolul azt a furcsa bőrből vagy műbőrből készült, két lyukkal ellátott rombuszt, amit sok hátizsák elejére varrnak. Nem tűnik túl hasznos dolognak, inkább valami furcsa dizájnelem, de annak meg nem valami mutatós. Ha eddig még el se tudta képzelni, miről beszélünk, ez az, erről, ezen a zsákon három is van belőle, az egyiken át van fűzve egy pén, a másik kettő a táska lenti részén látható:

Hogy mégis mire valók ezek a díszítőelemmé avanzsált korongok? A Carryology.com szerzője szerint hagyományosan funkcionális feladatot láttak el, a profi hegymászók és túrázók például erre a strapabíró bőrdarabra csatolták fel a hevedereket, karabinereket, illetve késtokokat. A szakemberek később rájöttek, hogyha műbőrre vagy más rugalmas, de erős anyagra cserélik le a bőrt, az a prototípusnál jóval időjárásállóbb, aminek köszönhetően napjainkban már csak egy olyan plusz elem, amit a hipsztereknek, a retro és vintage stílus virágzásának, illetve az aktuális táskatrendeknek tudhatunk be, mivel talán sosem volt ennyire divatos hátizsákot cipelni, mint napjainkban.

A nosztalgikus forma 2009 körül robbant be az iskolatáskadivatba és azóta is töretlenül népszerű, beépítette kollekciójába többek között a Jansport, az Up There, míg a Topo Design nemcsak hátizsákokra, de túrázó- és utazótáskára is ráapplikálta a menővé vált malacorrot. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy milyen formában van jelen a hegymászóktól megirigyelt forma a divatban!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek