A németek a grillezést is csúcsra járatták

Nem csak a német anyukáktól van mit tanulni, és van élet a dinnyekésen túl is: megérkezett ugyanis a BratWurst Bot, mely német precizitással forgatja a kolbászokat a forró grillen. Ami megsült, azt le is veszi a tűzről, így a szerencsés házigazdának nincs más dolga, mint megenni a tökéletesre sült bratwurstokat, elképedt vendégeivel együtt – írja az Eater.com.

A robotot Berlinben mutatták be, egy kormányzati rendezvényen szolgálta ki a vendégeket, szám szerint 200-at. A BratWurst Bot ráadásul teljesen önjáró: tableten keresztül lehetett leadni neki a rendelést, ahol visszajelzésként azonnal megjelent, mennyi ideig kell az illetőnek várnia, mire elkészül a neki szánt kolbász. A kész kolbászokat már a vendégeknek maguknak kellett begyűjteniük, de ennyit talán megengedhetünk a robotnak: mégse szaladhat el felszolgálni sütögetés közben. 

A gépet egy nonprofit kutatóközpont, az FZI készítette, nem tudni, valaha lehet-e majd venni valami hasonlót, pedig milyen jól jönne: a felsővezetők elkápráztathatnák vele kollégáikat a kötetlen, de kötelező céges grillpartikon, a halandók pedig megspórolhatnák azt, hogy a házigazda egész este ott füstölődjön a tűz mellett, míg a vendégek egymással beszélgetnek.

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1082) (876) Ciki!
Mustra