Tavaszi trendek, ahogy a bloggerek látják

A Fashion Days sajtóreggelit szervezett tavaszi kollekciója promotálására, ahol – a leírás szerint – hazánk "legelismertebb" bloggerei mondták meg a tutit a 2016-os trendekről. Az esemény érthető módon a Fashion Days márkáinak szettjei köré szerveződött, de mivel a 7 éves cég már több mint 1000 márkával dolgozik és félmillió terméket lehet kapni náluk, ez nem nagyon szűkíti a választékot. Érdekesség, hogy míg egyfajta kiárusító portálként indult a Fashion Days, ahol limitált ideig volt kapható egy-egy márka, mára több márkával stratégiai együttműködést alakítottak ki és jellemzők az új kollekciós készletek, melyek darabjait 3 országból 4 millió felhasználó böngészi nap mint nap. És van már saját blogjuk is.

Na de ennyit az elméletről, jöjjön a lényeg: először a márka stylistja ismertette angol nyelven a főbb vonulatokat, ezután következett a meghívott bloggerek félórája, mely során Festy in Style (alias Festy), Fifty pairs of Shoes (Nagy Vivien), Smizedivat Chaby és Masni (Meyer Eszter Virág), valamint Varga Izabella színésznő mutatták be a rajtuk lévő szetteket Görög Zita vezényletével.

Pjúr szett a bícsre

Az egyik régi-új trend a tengerész stílus, melybe annyi ruha befér, hogy a Fashion Daysen is külön trendként kezelik, és valószínűleg ebben a században már nem lesz olyan nyár, amikor nem dobnak piacra tengerészkék és csíkos ruhákat, szóval ezt nevezhetjük örök divatnak – ahogy valószínűleg az se fog eltűnni még jóideig, hogy ha az ember piros és sötétkék csíkos ruhákat vesz fel, akkor rögtön a "francia Riviéra hangulatát hozza magával".

Az első blogger, akit megszólítottak, Chaby volt, azaz Hubert Csaba, akit nem a Fashion Days sorolt először a legbefolyásosabb divatbloggerek közé. Ő dicséretes módon elszakadt a kék-piros-fehér tengerészesditől és bézsben hozott valami hasonlót, majd olyanokat mondott, hogy bézsben lesz a legmenőbb yachtozni és egy hasítottbőr dzseki luxusérzetet ad a "bícsen". Mivel nem farmert vett fel a bézs felsőhöz, hanem bézs gatyát, így a szett "kicsit pjúr" – ezt se mi mondjuk, ő mondta.

És mivel egyetlen férfibloggert találtak az országban, ezért Chaby többször átöltözött, a második szettje – jobban mondva áutfitje – a modern eleganciát képviselte: papuccsal. A fehér zakót "kezsöl" stílusban kombinálta egyébként, azaz pólót és farmert vett fel hozzá, amiben összességében kábé úgy festett, mint aki a strandra indult, de a Divinóban kötött ki. Apropó outfit: ez a szó többféle kiejtésben – áutfitt, autfit –, de minden mondatban kijött a bloggerek száján.

A félénkebbeken megcsillan a metálos ruha

A fémes hatás is fontos idén, így a metálfényű ruhák is külön trendet érdemeltek, akárcsak a Mangónál. Festy, a Festy in style bloggere erről kábé azt mondta: nagyon domináns trend, így ha visszahúzódóak vagyunk, a napfényen megcsillan a ruhánk, ezért aztán, mivel ez domináns trend, vagy egy metálos ruhát vegyünk fel kiegészítők nélkül, vagy félénkebbeknek ajánlott kiegészítőkkel (fémes cipőkkel, táskákkal) kezdeniük.

A beszélgetés után a bloggerek próbababákon is megmutatták, hogyan lehet még értelmezni a rajtuk látható trendeket, ebből kiderült például, hogy ha fémes ékszereket veszünk fel, akkor tulajdonképp a "metalliksz" trendet követjük máris.

Új romantika = hálóruha utcára

A pasztellszínű és légies ruhákat az "új romantika" címszó alá sorolták, a trend pár darabját Nagy Vivien, a Fifty Pairs of Shoes bloggere mutatta be saját magán. Ő az új romantika jegyében szexi fehérneműket idéző ruhák viselésére buzdított, azzal a kitétellel, hogy nem szabad egyszerre túl sok csipkés és kivágott holmit felvenni – ha nem teljesen érti, miről van szó, töltse ki vonatkozó kvízünket! Mi a Huffington Post nyomán mindenesetre már elkezdtük temetni ezt a divatot, mert rég a köztudatban van, de igazából sose szerettük.

A maszkulin is divatban marad

Negyedik trend a "modern nőiesség", mely alatt leginkább a szigorúbban szabott, monokróm, irodába való darabokat érthetjük. Meyer Eszter Virág (a Masni blog mindig lágyan mosolygó szerzője), a modern nőiesség jegyében palazzo nadrágot vett és nagyon boldog volt vele, mert mint mondta, imádja a hatvanas években Yves Saint Laurent által bevezetett maszkulin női divatot. Majd azt is megtudtuk, hogy Audrey Hapburn azt mondta, hogy "egy nő áutfitjében maximum 3 szín megengedett". (Áttútruk az Internetet, nem találtunk hasonló mondást se, ha ön megtalálja, küldje el nekünk! Addig is, itt van ez)

Sunset

Kedvencünk az 5 trend közül a "naplemente színei" volt, mely a napsárgán kívül a vörös árnyalatait foglalja magában és igazán üde színfoltot képez az évek óta hasonló stílusú és halvány színű nyári ruhák közt. Ezt Görög Zita önmagán mutatta be, egy limezöld nadrággal. Ha még több iránymutatásra kíváncsi, irány a galéria!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek